Search
Close this search box.

Funkcionalna otroška soba v 3 korakih

Otroška soba je otrokov drugi najljubši prostor – še raje kot v njej, je samo še zunaj – zato je pomembno, da gre za skrbno urejen ter dobro načrtovan prostor doma.

Ker se otroške želje, potrebe in zahteve pogosto razlikujejo od odraslih pogledov, je pri opremljanju ali osvežitvi otroške sobe smiselno upoštevati nekaj pomembnih dejavnikov, ki bodo poskrbeli, da bo to res postal in ostal funkcionalen prostor z igrivo energijo. Najlepše sodobne otroške sobe lahko preverite tukaj. Končna izbira otroške sobe naj bo sproščena, a premišljena.

Otroška soba KIKI JOY

Kako načrtovati praktično otroško sobo?

Pred nakupom nove otroške sobe si je izrednega pomena vzeti čas za načrtovanje, ki vključuje tudi celovit pregled ponudbe najboljših ponudnikov pohištva. V tem času je najbolj praktično nakup otroške sobe opraviti kar preko spleta – a le pri preverjenih spletnih trgovcih, ki sodelujejo le z najboljšimi dobavitelji stanovanjske opreme.

Otroško sobo, ki bo lahko res dolgo služila svojemu namenu, je najbolje načrtovati po korakih:

 1. Najprej je potrebno natančno izmeriti prostor, v kateri bo otroška soba, ter ob tem upoštevati vse pomembne dejavnike (kje so vrata, okna, vtičnice, luč …).

2. Potem je potrebno pogledati, koliko otrok bo spalo v sobi – eden, dva, celo trije ali več – ter vse nadaljnje načrtovanje prilagoditi temu. Ob tem je smiselno že odgovoriti na pomembna vprašanja, ki so močno povezana z načrtovanjem otroške sobe, na primer:

  • Bo v otroški sobi prostor za dve klasični otroški postelji ali bo otroški pograd najboljša izbira?
  • Kakšno otroško garderobno omaro izbrati – z drsnimi ali običajnimi vrati?
  • Naj ima postelja dodatno ležišče ali praktičen podposteljni predal za shranjevanje oblačil, posteljnine, igrač, knjig ter drugih stvari?

3. Konec načrtovanja naj bo namenjen izbiri barve otroške sobe ter končnemu izboru pohištva. Ker je otroška soba prostor, kjer je najpogosteje radoživo, radovedno in razigrano vzdušje, naj bodo barve izbrane bolj sproščeno kot v preostalih prostorih doma. Pri izbiri lahko pomaga tudi otrok, vsaj če je dovolj star. Brezčasna in vedno modna izbira je tudi otroška soba v beli barvi oziroma v beli z detajli iz naravnega lesa (priljubljen skandinavski trend).

Otroška soba EMA

Kaj v sodobni otroški sobi ne sme manjkati?

Sodobna otroška soba se – razen po čudovitem izgledu – ne razlikuje od tistih, ki so bile v uporabi pred leti oziroma desetletji. Čeprav se je čas predvsem zaradi tehnologije močno spremenil, naj v otroški sobi, če je le mogoče, še ne bo prostora zanjo – za to je primernejši čas ob prestopu v mladinsko sobo. 

Dobro opremljena otroška soba tako ima:

1. Udobno in varno otroško posteljo ter po potrebi nočno omarico,

2. Prostorno garderobno omaro, ki lahko vsebuje različne police ter predale,

3. Otroško pisalno mizo ter otroški pisalni stol, če je otrok že v šoli,

4. Igralni kotiček, če je otrok še v vrtcu oziroma v prvi triadi osnovne šole,

5. Različne poličnike, predalnike ali komode, ki bodo funkcionalnosti otroške sobe dali piko na i.

Najbolje je otroško sobo kupiti na enem mestu – po možnosti kot komplet, saj bo tako res odražala celovitost, vam pa prihranila čas iskanja podobnih pohištvenih elementov, ki bi vanjo ustrezali tudi, kar se izgleda tiče, in ne zgolj iz praktičnih razlogov.

Otroška soba KELLY

Kje je najbolje kupiti kakovostno in moderno otroško sobo?

Sodoben čas je nedvomno vplival tudi na način kupovanja pohištva. Tudi otroško sobo, posamezne pohištvene elemente zanjo ter ostalo pohištvo za dom, pisarno ali vrt je najenostavneje, najhitreje in najugodneje najde na spletu. A to pomembno nalogo zaupajte le najboljšemu ponudniku! Prvi spletni trgovec pohištva v Sloveniji je Salon pohištva Furnitura, ki z več kot 12-letno tradicijo in ponudbo več kot 25.000 izdelkov ponuja hiter, varen ter cenovno dostopen nakup pohištva – tudi za otroke.

Otroška soba JESSY

Njihove izjemne ugodnosti, kot so brezplačno strokovno svetovanje, obročno odplačevanje, možnost vračila izdelka v roku 365 dni, možnost 3D-izrisa nekaterih prostorov, pogosta brezplačna dostava, hitra dobava, mnoge akcijske ponudbe ter ekskluzivna možnost ogleda nekaterih izdelkov, materialov ter katalogov v živo v njihovem showroomu v BTC-ju v Ljubljani (Letališka cesta 32J), jih uvrščajo med vrhunske zaupanja vredne spletne ponudnike pohištva. Njihova strokovno usposobljena ekipa vam bo v živo, preko telefona (070 458 517) ali preko e-pošte (prodaja@salonpohistva.si) z veseljem svetovala in za vas poiskala najboljšo rešitev, s katero bodo otroška soba, drug prostor vašega doma, pisarna ali vrt lahko izžarevali kakovost, sodobnost, funkcionalnost in udobje. Dan za dnem in leto za letom!

Dogodki

Otroška soba je otrokov drugi najljubši prostor – še raje kot v njej, je samo še zunaj – zato je pomembno, da gre za skrbno urejen ter dobro načrtovan prostor doma.