Search
Close this search box.

FOTOGALERIJA: Čarovnice praznovale tudi v Slovenj Gradcu

Slovenj Gradec so čarovnice preplavile že na predvečer svojega praznika, za presenečenje večera pa so nepričakovano poskrbeli gasilci.

Zadnje dni oktobra je bila večina koroških krajev čarovniško obarvana. Tudi pri nas se zadnja leta vse bolj uveljavlja običaj praznovanja Noči čarovnic (angl. Halloween), ki ima sicer svoje korenine v keltski zgodovini, k nam pa je prišel iz ZDA v svoji bolj komercialni različici. Konec tedna se je tako odvilo kar nekaj prireditev, ki so bile namenjene predvsem otrokom, skupaj z jnimi pa so se seveda lahko pozabavali tudi malo starejši. 

V petek popoldne so se na Trgu svobode v Slovenj Gradcu zbrali mladi in stari navdušenci nad strašljivimi dogodivščinami. Otroci so si ogledali predstavo Črn mačkon išče čarovnico, posladkali so se lahko s čarovniškimi muffini in se odžejali z zvarki, izdelali pa so si lahko tudi svoj strašljivi spominek. Obiskovalci so se s poslikavo obraza lahko prelevili v svoj najljubši grozljivi lik in tako je v središču Slovenj Gradca kar mrgolelo zombijev, duhov, čarovnic, pajkov… Za spektakularno popestritev so poskrbele spretne umetnice Polona, Maja in Neža, ki so zaplesale z ognjenimi palicami. Še dodaten pridih čarovništva in skrivnosti je s “sovama Harryja Potterja” – sovo uharico in snežno sovo – prinesel rejec ujed in malih živali Simon Pernat z Mute. Za presenečenje večera pa so poskrbeli gasilci prostovoljnih gasilskih društev Mestne občine Slovenj Gradec, ki so ob iztekajočem se mesecu požarne varnosti prikazali nekaj svojih dejavnosti, kot denimo reševanje ponesrečenca iz avtomobila, ter uporabo različnih kosov gasilske opreme, med katerimi je največ pozornosti pritegnil avto z dvižno lestvijo.

Če so torej čarovnice in zombiji nagnale strah v kosti najmlajšim, pa so sirene reševalnih vozil in realistično izvedena reševalna vaja prestrašile tudi odrasle obiskovalce, in tako nihče ni ostal prihrajšan za svoj delež strahu in vznemirjenja.

[foldergallery folder=”wp-content/uploads/old/slike/2015/carovnice1″ title=”Galerija slik”]

Dogodki

Slovenj Gradec so čarovnice preplavile že na predvečer svojega praznika, za presenečenje večera pa so nepričakovano poskrbeli gasilci.