Search
Close this search box.

FOTO: Velika noč že trka na vrata. Na ogled izvirne velikonočne dekoracije in unikatni pirhi

Kakšna pa je vaša velikonočna dekoracija? Pošljite nam fotografijo, jo bomo z veseljem objavili.
Velikonočna dekoracija na Muti

Velika noč je pred vrati in mize se bodo spet šibile pod težo najrazličnejših dobrot, kot so pirhi, okusne potice in druge jedi. Številni pa v tem velikonočnem času poskrbijo tudi za prav posebno dekoracijo domov, krajev, postavijo na ogled izvirne spomladanske aranžmaje in druge velikonočne izdelke.

Že konec minulega vikenda se je s cvetno nedeljo začela neposredna priprava na veliko noč, ki je največji krščanski praznik, ki pa ga ne praznujejo le verniki. Sicer gre za najpomembnejši krščanski praznik, ki simbolizira Kristusovo vstajenje in je za vernike zelo pomemben. Za vse ostale pa velika noč simbolizira družinski praznik.

FOTO: Alenka Helbl. Velikonočna dekoracija na Dobravi.

Pred tem pomembnim praznikom pa v nekaterih krajih poskrbijo tudi za čudovite velikonočne dekoracije. In tako je že vrsto let tudi na Dobravi, kjer si mimoidoči lahko ogledajo spomladansko velikonočno okrasitev pri izdelavi katere so, kot je povedala Alenka Helbl, sodelovali tudi otroci.

Preberite tudi: Na Dobravi spletli kar 20-metrski pegl

FOTO: Arhiv Koroških Novic. Velikonočna dekoracija na Muti.

Za velikonočno vzdušje pa so že pred dnevi poskrbeli tudi na Muti, za kar gredo zasluge članom tamkajšnjega turističnega društva, ki so v kraju spet poskrbeli za čudovito velikonočno okrasitev.

FOTO: TIC Dravograd. Priprave na razstavo.

Seveda pa ni velike noči brez pirhov. Še posebej lepe si lahko ogledate na jubilejni razstavi Lotke Nenadič v Dravogradu, v cerkvi sv. Vida. Kar 1400 unikatnih pirhov, iz pod rok domačinke, ki je leta 2008 prejela tudi certifikat kakovosti, ki ga za mojstrovine slovenskega rokodelstva podeljuje Obrtna zbornica Slovenije, bo na ogled še vse do 28. aprila.

Kakšna pa je vaša velikonočna dekoracija? Pošljite nam fotografijo, jo bomo z veseljem objavili.

Dogodki

Kakšna pa je vaša velikonočna dekoracija? Pošljite nam fotografijo, jo bomo z veseljem objavili.