Podružnica Slovenskega društva za celiakijo za Koroško (SDC za Koroško) je ta ponedeljek, 10.3., v Slovenj Gradcu organizirala predavanje Janeza Repoluska, chefa Gostilne Repolusk, z naslovom “Priprava obroka brez glutena ni tabu“.
Predavanju je sledila redna letna skupščina SDC za Koroško, na kateri je vodstvo podružnice predstavilo izpeljane aktivnosti v 2024, podalo finančno poročilo za 2024 ter predstavilo plan aktivnosti in finančni plan za 2025.
Skupščino so zaključili z druženjem in pogostitvijo z brezglutenskimi dobrotami.
Slovensko društvo za celiakijo (SDC) je humanitarna organizacija, ki deluje v javnem interesu in že 30 let pomaga otrokom in odraslim bolnikom s celiakijo na področju celotne Slovenije. Organizirano je po podružnicah, kar članom omogoča lažjo dostopnost in jim približa dejavnosti, ki jih društvo organizira. Društvo tako na centralnem, kot na podružničnem nivoju izvaja različne projekte in dejavnosti, ki prvenstveno naslavljajo težave in stiske bolnikov s celiakijo zaradi preslabega poznavanja bolezni in njenega zdravila (zelo stroge diete brez glutena).
Fotogalerija












Vir: SDC za Koroško