Search
Close this search box.

FOTO: V Kotljah največji pustni karneval na Koroškem

Kotlje so zavzele maškare.

Danes, 2. marca 2019 ob 14:00 je v Kotljah potekal že tradicionalni 41. Koroški pustni karneval “Kotlje 2019”, ki velja za največjega na Koroškem. Poteka vsako leto že od leta 1978 in vsako leto se ga udeleži rekordno število zabave željnih obiskovalcev in celotne Mežiške doline. Pustnega karnevala se vsako leto udeleži tudi Pihalni orkester Železarjev Ravne, ki s svojimi koračnicami poskrbi za veselo vzdušje. Program je povezoval Jurij Berložnik.

Maškare so se sprehodile od Rimskega vrelca in se obiskovalcem predstavile na osrednjem prizorišču v centru Kotelj. Prireditev je posebna zaradi skupinskih mask na vozovih ter kurentov, ki s svojim zvončkljanjem odganjajo zimo. Po pustni povorki je sledila brezplačna malica in pijača v Kulturnem domu ter podelitev nagrad najboljšim maškaram v velikem šotoru ob kulturnem domu. Za otroke je bilo poskrbljeno z otroškem pustnem kotičku v Kulturnem domu, kjer so jih zabavali animatorji. Izdelovali so živalice iz balonov in izvedli tekmovanje, kdo je izdelal najboljšo figurico. Sledila je animacija s plesno učiteljico in sladkanje s pustnimi krofi ter čajem.

 

 

 

Od 16:00 do 21:00 vas je v Kotljah zabaval ansambel Marka Gostenčnika, za večerno, največjo pustno zabavo na Koroškem pa bodo z živo glasbo poskrbeli Poskočni muzikantje. Zvečer bodo na pustni zabavi podelili tudi nagrade za najboljše posamezne in skupinske maske. Organizatorji so letos obljubili večjo vrednost bona za izbrane najboljše maškare.

 

Organizatorji vsako leto bolj obiskanega pustnega karnevala so Krajevna skupnost Kotlje, Občina Ravne na Koroškem in Zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Ravne na Koroškem.

Več utrinkov si poglejte v spodnji galeriji:

Dogodki

Kotlje so zavzele maškare.