FOTO: Tradicionalni sejem na “Črno nedeljo”

Danes, 7. 4. je na Ravnah na Koroškem potekal tradicionalni sejem na "Črno nedeljo", sejem, ki se vsako leto zgodi dve nedelji pred veliko nočjo.

Številni Korošci, pa tudi ljudje iz drugih koncev Slovenije, se vsako leto v velikem številu udeležijo Ravenskega sejma, na katerem se trudijo prodajalci iz vse Slovenije ljudem ponuditi čim več različnih izdelkov. Nekateri pridejo zaradi izdelkov domačih predelovalcev, nekateri zaradi izdelovalcev domače obrti, nekateri zaradi domačih dobrot iz kmetij (kruh, salame, klobase, domači piškoti, potice, čaji, med …), nekaj pa jih gre preprosto iz navade, da se sprehodijo, pokramljajo ali srečajo svoje znance. Na letošnjem sejmu je bilo mogoče najti domače izdelke, suho robo, sušeno in sveže sadje, oblačila, lončene izdelke, sadike, igrače, nakit in druge izdelke.

Sejem, ki poteka od križišča Čečovja do Ravenske osrednje knjižnice dr. Franca Sušnika na Ravnah, je na več kot 130 stojnicah ponujal različne izdelke, tako da je vsak lahko našel kaj zase, mimoidočih pa ni ustavilo niti slabo vreme.