Search
Close this search box.

FOTO: Slovensko baklo ponesli tudi v Mestni občini Slovenj Gradec

Slovenska bakla zaključuje svojo pot po 12 koroških občinah.

Kot smo že poročali, se je Slovenska bakla z vrojeno voljo rodila na Ravnah na Koroškem, na kar smo Korošci lahko zelo ponosni in je v teh dneh prepotovala že večino koroških občin.

Danes se je na poti v Paris ustavila tudi v Slovenj Gradcu, kjer jo je Bojan Gaberšek z motornim padalom in preletom Trga svobode, kot prvi nosilec bakle prinesel v Slovenj Gradec. Na travniku pri kmetiji Gams v Starem trgu je baklo prevzela Kazimira Lužnik in jo v spremstvu dveh policistov na kolesu in otrok VVZ Slovenj Gradec v teku prinesla na Trg svobode.

Tam je baklo pričakala ogromna množica ljudi, med njimi tudi podžupanja MO Slovenj Gradec Martina Šisernik, podžupan MO Slovenj Gradec dr. Peter Pungartnik in predsednica Športne zveze Slovenj Gradec Mojca Verhovnik. Baklo so nato ponesli naprej podžupanja Martina Šisernik, podžupan Peter Pungartnik, mestni svetnik Boris Raj ter mestna svetnica Mojca Verhovnik.

Z baklo so nato tekli od Glavnega trga, proti Tržnici ter nazaj po Meškovi ulici do Glavnega trga. Sodelovali so: Neja Dvornik, člani Rokometnega kluba Slovenj Gradec, Člani atletskega in nogometnega kluba Slovenj Gradec, Bivanjska skupnost Ozare, učenci Tretje osnovne šole in mnogi drugi športniki ter športnice MO Slovenj Gradec.

Bakla je nato svojo pot nadaljevala še v Mislinjo, kjer bo zaključila svojo pot po Koroških občinah.

Več o vsem pa si oglejte v fotogaleriji.

Fotogalerija

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments
Slovenska bakla zaključuje svojo pot po 12 koroških občinah.