Search
Close this search box.

FOTO: Sinoči oropali poslovalnico Telekoma Slovenije na Ravnah

Podjetje Sgerm d.o.o. je  pooblaščen prodajalec ponudnikov storitev mobilne telefonije Telekoma Slovenije, za katere poslujejo na kar 8 uspešnih prodajnih mestih, kjer je možno sklepati in podaljševati naročniška razmerja ter opraviti vse storitve Telekoma Slovenije. Eno od teh prodajnih mest je tudi na Ravnah na Koroškem, kjer se je danes v zgodnjih jutranjih urah zgodil rop. Nepridipravi so razbili steklo prodajalne in s tem povzročili materialno škodo na objektu.

Po neuradnih podatkih naj bi do vloma prišlo okrog 2.00 ure zjutraj, storilca pa naj bi pred policisti pobegnila v smeri Petrolovega bencinskega servisa na Ravnah.

Vprašanja glede ropa na Ravnah smo naslovili na podjetje Sgerm.

Direktor podjetja, Tomaž Sgerm, je povedal: »To je zdaj že drugi rop naše prodajalne na Ravnah. Prvič so jo sicer ropali kar dve noči zapovrstjo, prvi dan niso odnesli nič, zato so se verjetno ponovno vrnili naslednji dan. Glede včerajšnjega ropa lahko povem, da je iz posnetkov razvidno, da sta v prodajalno vlomila dva popolnoma zamaskirana mlajša moška, ki sta z delom zaključila v pičlih 2 minutah. Steklo sta razbila z večjim kladivom oz. »macolo«, ki so jo po ropu zasegli policisti. Iz prodajalne sta odnesla kar nekaj telefonov, med ukradeno robo pa je tudi nekaj praznih škatel. Tako da škoda ne bo tako visoka, kot bi bila v primeru, če bi njima uspelo odnesti polne škatle. Kljub vsemu ocenjujem nastalo škodo na približno 10.000 evro. Naj omenim, da škodo za podjetje pomenijo tudi odtujene prazne škatle, saj telefonskega aparata brez original embalaže žal ne moremo prodati, zato v podjetju že razmišljamo, da bomo takšne telefone v prihodnjih dneh prodali s popustom.«

Dogodki