Search
Close this search box.

FOTO: Prireditev ob zaključku projekta Bodi kul, beri ful v ravenski knjižnici

V torek, 9. maja, so imeli v Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika zaključno prireditev Bodi kul, beri ful.

Projekt branje za mlade Bodi kul, beri ful se izvaja v sodelovanju z območnimi knjižnicami, koroškimi osnovnimi in srednjimi šolami ter dvojezičnimi srednjimi šolami v Celovcu. Z njim se spodbuja bralno motivacijo, seznanjamo mlade s kakovostno literaturo in vzgajamo bralce za vse življenje.

Iz ravenske knjižnice sporočajo, da so ponosni, da je letos pri projektu branja za mlade sodelovalo kar 135 bralcev in bralk, iz dvanajstih osnovnih in treh srednjih šol na Koroškem. Sodelovala je tudi Slovenska študijska knjižnica v Celovcu. K aktivnemu sodelovanju so mlade uporabnike, ki so knjižnicam poseben izziv, spodbujali učitelji, profesorji, knjižničarji iz šolskih in splošnih knjižnic.

Letošnjo bralno sezono so sklenili s pripovedovalsko-glasbeno prireditvijo, saj, kot je zapisal Vinko Möderndorfer v priljubljenem romanu Jaz sem Andrej: »Živ stik z ljudmi je najboljša zadeva.« V družbi izvrstnih gostov so uživali in nahranili domišljijo. V svet pripovedi in glasbe sta prisotne popeljala Irena Cerar in Janez Dovč.

Bralke in bralce je pozdravil in nagovoril tudi župan Občine Ravne na Koroškem, dr. Tomaž Rožen.

Besedilo: Občina Ravne na Koroškem

Fotogalerija:

Dogodki

V torek, 9. maja, so imeli v Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika zaključno prireditev Bodi kul, beri ful.