Search
Close this search box.

FOTO: Posredujemo informacije župana Raven dr. Tomaža Rožena

Nedelja dne 13.08. je bila na Ravnah delovna za veliko gasilcev, tabornikov, Štaba Civilne zaščite, prostovoljcev in še drugih posameznikov.

Razdeljevali so razvlažilnike, čistilce, sesalce, čistila in drugo pomoč. Prostovoljke Koroškega medgeneracijskega centra obiskujejo vse prizadete v nesreči, tako bodo dobili potreben vpogled kaj se potrebuje v materialnem smislu in v smislu pomoči ljudem.

Informacija: dezinfekcije poplavljenih hiš bodo smiselne, ko bodo popolnoma izsušene izvedbo bodo organizirali.

Rdeči križ Slovenije Območna enota Mežiška dolina je dobil za 6 mesecev v uporabo vozilo, ki bo ljudem dostavljajo potrebne stvari. Obenem se pripravlja finančna pomoč Vlade RS, ki bo potekala preko RK in Karitas.

Na Štab CZ so prejeli tudi večje količine vode, da bodo lahko vsem zagotovili pitno vodo, katere oskrba je še slabša. Danes jim projektanti predstavijo najhitrejšo pot do obnove daljinskega vodovoda iz Mežice.

Danes bo na Ravnah veliko dela in prostovoljcev, zato, če še kdo ni javil potrebe še ima čas za to (delovišče, malica, oprema,..). Pričakujejo tudi veliko gradbene mehanizacije, saj so struge še vedno polne materiala in bistveno bolj nevarne, kot si želimo.

Hvala vsem za delovno nedeljo. Na pomoč,” se je še zahvalil župan Raven dr. Tomaž Rožen.

Vir: FB Tomaž Rožen

Fotogalerija

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Aljoša
Aljoša
8 mesecev nazaj

Nebi bilo slabo, če bi nam po 9ih dnevih priskrbel še pitno vodo iz pipe in ne iz cistern….

Dogodki

Več iz istega kraja

Nedelja dne 13.08. je bila na Ravnah delovna za veliko gasilcev, tabornikov, Štaba Civilne zaščite, prostovoljcev in še drugih posameznikov.