Search
Close this search box.

FOTO: Policisti na Prevaljah opozarjali najmlajše na pasti cestnega prometa

Ravenski policisti so poskrbeli za preventivno varnost najmlajših v prometu tudi na Prevaljah in Lešah.

Policisti Policijske postaje Ravne na Koroškem v teh dneh skrbijo za preventivno varnost najranljivejših udeležencev v cestnem prometu. Tako so v teh dneh že obiskali šolarje in ostale občane v Mežici ter otroke iz vrtcev Krojaček Hlaček Prevalje in Leše, ki so jih opozarjali na nevarnosti in pasti, ki jih lahko doletijo v cestnem prometu.

Preberite tudi: Mežiški otroci vzornim voznikom delili risbice

V slovenski policiji že vrsto let razvijajo različne preventivne projekte, v okviru katerih se lahko še bolj poglobljeno posvečajo določenim perečim varnostnim problematikam, iščejo rešitve zanje in preizkušamo nove pristope. Ustvarjajo nove preventivne vsebine, organizirajo dogodke in aktivnosti, se povezujejo z drugimi institucijami, pri tem pa naslavljamo posamične ciljne javnosti, od otrok v vrtcih do dijakov v srednjih šolah, romskih skupnosti, starejših občanov in drugih ranljivih skupin.

FOTO: Facebook PU Celje

Na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem v teh dneh posebno pozornost posvečajo ravno najbolj ranljivim udeležencem v prometu, torej najmlajšim. Tako so na Prevaljah in Lešah otroke opozarjali na pasti cestnega prometa, jih učili o prometni varnosti in zanje pripravili tudi mini poligon, na katerem so najmlajši odgovorno preizkušali prometno znanje. Sodelovalo je okoli 240 malčkov, ki so si z veseljem ogledali tudi policijska vozila in opremo. Za nepozabne trenutke pa je s svojo srčnostjo in nalezljivo razigranostjo poskrbela policistka Pika, so zapisali na Facebook strani PU Celje.

Vidnost in navzočnost policistov v okolju sta neposredno povezani z občutkom varnosti. Da bi se temu cilju še bolj približali, izvajajo tudi o projekt Mobilna policijska postaja. Gre za novo obliko policijskega dela. Policisti opravljajo delo v lokalni skupnosti s pomočjo mobilne policijske postaje, ki je posebej opremljena za vse vrste policijskega dela. V teh dneh jo ravenski policisti uporabljajo in predstavljajo tudi na Koroškem. Nad njo so bili navdušeni tako na Prevaljah kot tudi v Mežici.

Primarno mobilno policijsko postajo uporabljajo za tiste preventivne naloge policije, ki potekajo na prostem, kot na primer zagotavljanje navzočnosti in vidnosti policistov tam, kjer ljudje izrazijo željo po večji prisotnosti in vidnosti policistov, predstavitev dela policije, sejemske prireditve, izvajanje preventivnih akcij in projektov, razdeljevanje preventivnega gradiva, svetovanje in opozarjanje ter neformalno druženje s prebivalci.

Z njo pa želijo povečati tudi ekonomičnost, saj policisti veliko nalog, ki jih običajno opravijo na policijski postaji, sedaj opravijo kar v avtomobilu. Tako imajo več časa za delo z ljudmi. Prebivalce vnaprej obveščajo o prisotnosti mobilne policijske postaje. Obveščanje poteka različno, najprimernejša so seveda javna občila, kot so na primer lokalni radio in televizija, lokalni časopisi, pa tudi plakati, so še zapisali na spletni strani slovenske policije.

Vir: www.policija.si in Facebook PU Celje

Dogodki

Ravenski policisti so poskrbeli za preventivno varnost najmlajših v prometu tudi na Prevaljah in Lešah.