FOTO: Mežiški otroci vzornim voznikom delili risbice

V Mežici so pod sloganom »Med vožnjo uporabljaj pamet in ne pametnega telefona« potekale preventivne aktivnosti, pri katerih so sodelovali tudi osnovnošolci.

V Mežici so pod sloganom »Med vožnjo uporabljaj pamet in ne pametnega telefona« potekale preventivne aktivnosti, pri katerih so sodelovali tudi osnovnošolci. Občani pa so si lahko po bliže ogledali tudi mobilno policijsko postajo, so zapisali na Facebook strani PU Celje.

FOTO: Facebook PU Celje

Mobilna policijska postaja, ki jo v zadnjih dneh uporabljajo ravenski policisti, je navdušila občane Mežice. Nad videnim so bili navdušeni tako starejši kot tudi najmlajši. Predvsem pa jih je presenetila sodobna opremljenost in funkcionalnost vozila, ki so si ga z navdušenjem ogledali.

FOTO: Facebook PU Celje

Policist Policijske postaje Ravne na Koroškem Sašo Hovnik pa je v sodelovanju z učenci in učiteljicami 5. razredov OŠ Mežica pripravil preventivne aktivnosti. Skupaj so voznike ozaveščali o pomembnosti uporabe varnostnega pasu ter nevarnosti telefoniranja med vožnjo. Policist je ustavljal in kontroliral voznike, otroci pa so voznikom, ki so spoštovali cestnoprometne predpise, podarili risbico in jim zaželeli srečno pot.

Vir: Facebook PU Celje