Search
Close this search box.

FOTO: Planinsko društvo Mislinja: Izlet na Šteharski vrh

V torek, 05. 02. 2019, smo se člani PD Mislinja odpravili na izlet na Šteharski vrh, ki ga je organizirala Silva Sonjak, sam pa sem sodeloval kot vodnik. Za začetek smo se zapeljali do parkirišča trgovine Špar na Ravnah na Koroškem, kjer smo izstopili in se peš napotili na Šteharski vrh (1018 m).

Najprej smo se po asfaltni cesti sprehodili do železniškega podhoda, kjer smo zavili desno in se najprej po strmih stopnicah povzpeli do travnika. Vzpon smo nadaljevali po stezi pod visokonapetostnim daljnovodom. Pot pod daljnovodom je bila razgledna. Pot do vrha je bila zanimiva, saj smo nekaj časa hodili po gozdu in nekaj časa po travnikih, od koder je bil, kljub oblačnemu vremenu, lep razgled na Peco, Uršljo goro in Pohorje.

Po dobrih dveh urah hoje smo prispeli na Šteharski vrh, kjer smo si privoščili malico, ki pa je bila bolj kratka, saj je bilo na vrhu mrzlo, veter pa je še povečal občutek mraza. Pred odhodom smo naredili še skupinski posnetek in se napotili proti Dravogradu. Prvi del spusta je bil zelo strm, zato smo morali hoditi zelo previdno. Pozneje se je strmina položila in pot nas pripeljala na cesto, po kateri smo šli do cerkve sv. Križa. Tu so tisti, ki bodo prehodili Koroško planinsko transverzalo, dobili drugi žig, prvi je bil na Šteharskem vrhu. Od cerkve smo se po asfaltni cesti spustili v dolino do hotela Korošica, kjer smo ob kavici počakali na prevoz do doma.

Preživeli smo prijeten dopoldan, saj smo ob poti lahko občudovali okolico. Razmere za hojo so bile ugodne, ker je bilo ravno prav hladno, da pot ni bila blatna.

Tekst: Peter Zupanc

Že za petek pa vas vabijo, da se jim pridružite na 19. tradicionalnem zimskem pohodu na Črni vrh.