Search
Close this search box.

PD Mislinja vabi na 19. tradicionalni zimski pohod na Črni vrh

Planinsko društvo Mislinja vabi vse ljubitelje gora, na 19. tradicionalni zimski pohod na Črni vrh, najvišji vrh Pohorja. Pohod, ki bo 8. 2. 2019, že vsa leta prirejajo v spomin na Dr. Stanka Stoporka, enega izmed pobudnikov za ustanovitev PD Mislinja. 

FOTO: PD Mislinja – Peter Zupanc. Pohod na črni vrh leta 2018.

Organiziran pohod iz Mislinje do Črnega vrha, se prične ob 8.00 izpred parkirišča pred centrom Lopan v Mislinji, Šolska cesta 55, pod vodstvom usposobljenih vodnikov. Potrebna je oprema za hojo v zimskih razmerah. Organizatorji so v vabilu še zapisali, da je hoja na lastno odgovornost in sporočajo, da ne pozabite na kontrolne kartončke. Hrana in topli napitki so iz nahrbtnika.

Predsednik društva Ivan Arko pa je še pred petkovim pohodom povedal: Vse pohodnice in pohodnike prosim, da ste pri hoji pozorni in previdni, saj so nekatera območja poledenela. Sicer je za enkrat pot kopna, nad 1000 m pa se pogosto pojavlja led. Zato priporočam primerno obutev in opremo.« Dodal je še, da bodo za varnost na poti skrbeli vodniki PD Mislinja in trije pripadniki GRS Maribor, enota Slovenj Gradec.

Kako so se imeli na pohodu lani, lahko preberete TUKAJ.

Dogodki