Search
Close this search box.

FOTO: Otvoritev Mislinjskega Fitkota na prostem

Včeraj so namenu predali fitnes na prostem Mislinjski Fitko, ki se nahaja v Športno rekreacijskem parku Stari bajer.

Včeraj, 19. julija 2023, je v Mislinji potekala otvoritev Mislinjskega Fitkota. Prvotna načrtovana otvoritev v Športnorekreacijskem parku Stari bajer, je bila zaradi slabih vremenskih razmer, prestavljena na novo lokacijo, in sicer v sejno sobo PC Lopan.

Financiranje zanj so poleg občine Mislinja prispevali še Evropski sklad za regionalni razvoj in državni proračun za kohezijsko politiko.

Projekt “Mislinjski Fitko” sledi ciljem lokalne razvojne strategije LAS MDD in sicer tematskemu področju, ki vključuje večjo vključenost mladih, žensk in drugih ranljivih skupin. Tako je en sklop fitnes naprav še posebej namenjen gibalno oviranim osebam.

Župan Bojan Borovnik je orisal nadaljnje načrte za to področje, maskota projekta “Fitko” obiskovalce je malo razmigal, za glasbeni vložek je poskrbel Anej Založnik, vse skupaj pa je povezovala Noemi Potočnik Tisnikar.

Mislinjski Fitko, bo vseboval sodobne rekvizite, kateri bodo tako namenjeni uporabi gibalno oviranih oseb. Namenjen bo različnih ciljnim uporabnikom, poudarek bo tudi na zagotavljanju enakih možnosti za ranljive skupine.

Prebivalci bodo skozi aktivnosti operacije spodbujeni k aktivnemu preživljanju prostega časa v naravi, zato vabljeni, da se zavihtite na eno od naprav na tej rekreaciji na prostem.

Vir: Turistično društvo Mislinja

Fotogalerija

Dogodki

Včeraj so namenu predali fitnes na prostem Mislinjski Fitko, ki se nahaja v Športno rekreacijskem parku Stari bajer.