FOTO: Ob koncu prostovoljske akcije v Meškovi bukvarni podarili knjige o Slovenj Gradcu

Slovenska filantropija je organizirala prostovoljsko akcijo Dan za spremembe, letos s sloganom "Premagajmo osamljenost". Akciji se je pridružila tudi slovenjgraška občina, za zaključek pa so v Meškovi bukvarni podarili knjige o Slovenj Gradcu. Prejeli so jih tako uporabniki, kot tudi zaposleni in prostovoljci.
175303741_134037785396349_511495232583483840_n

Prejšnji teden se je pričela vseslovenska prostovoljska akcija, ki je nastala z namenom spodbujanja državljanov k aktivnemu odzivu na potrebe svoje skupnosti in ustvarjanju priložnosti, da se čisto vsak lahko preizkusi v vlogi prostovoljke ali prostovoljca.

Preberite še: Župan Klugler ob Dnevu za spremembe: Stopimo skupaj in pomagamo osebam, ki so osamljene

Letos je bil poudarek na premagovanju osamljenosti. “Obdobje, v katerem se trenutno nahajamo, ko so stiki ter obiski omejeni, ni lahko prav za nikogar, še posebno pa ne za starejše in ranljive posameznike, ki epidemijo čustveno težje premagujejo,” je ob koncu akcije na družbenem omrežju Facebook zapisal župan Klugler ter dodal: “Zato smo se v preteklem tednu za hip ustavili in naše misli ter aktivnosti posvetili osebam, ki to še posebno potrebujejo. Sam sem zavrtel nekaj številk in poklical uporabnice našega SG Mobilc – program za medgeneracijsko pomoč. Pogovarjali smo se o vsakodnevnih opravilih, zdravju in počutju, družini in vrednotah. Prav tako smo govorili o projektu SG Mobilc, ki skrbno prevaža naše občanke in občane po vsakodnevnih opravkih. Verjamem, da lahko resnično z malimi stvarmi, kot je telefonski klic, sporočilo, prevoz ali pa nasmeh, marsikomu polepšamo dan. Tudi vprašanje “kako si” dela majhne čudeže v počutju.”

K akciji so se letos v Mestni občini Slovenj Gradec v dogajanje vključili povezano, koordinacijo pa je prevzel MOCIS, Center za izobraževanje odraslih. Program je potekal na začetku potekal na daljavo, kasneje pa tudi v manjših skupinah in na prostem. 

Za zaključek akcije “Dan za spremembe” pa so v Meškovi bukvarni podarili knjige o Slovenj Gradcu, ki bodo kot je mnenja župan “zagotovo za krajše obdobje pregnale osamljenost in bodo privedla na plan prijetna čustva in občutke.” Knjige so prejeli tako uporabniki, kot tudi zaposleni in pa prostovoljci.

FOTO: Zaključek akcije v Meškovi bukvarni:

Župan pa se je ob tem zahvalil prostovoljkam in prostovoljkam ter dodal: “Premalokrat se ustavimo in se vam zahvalimo za vaše požrtvovalno delo, da izpostavimo vaše odlike. Zato še enkrat iskrena hvala za vaš trud in upanje, ki ga vlivate ljudem v stiski. HVALA!”

VIR: FB Tilen Klugler

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.