Search
Close this search box.

FOTO: Našli smo izgubljen Elizabetin zaklad, poiščite ga še Vi!

V Slovenj Gradcu je že vse pripravljeno za otvoritev prve sobe pobega – escape rooma na Koroškem. Uradna otvoritev sobe, ki jo predstavljata javni zavod Spotur Slovenj Gradec in Escape Room Enigmarium, bo v nedeljo, 11. novembra ob 14. uri v atriju Andeškega hrama na Glavnem trgu 28a.

V Slovenj Gradcu bodo odprli prvo sobo pobega – escape room na Koroškem

Sobe pobega Enigmarium je bilo doslej mogoče obiskati le v Ljubljani, Mariboru, Laškem, Murski Soboti, Tolminu ter Kranjski Gori, tokrat pa je naša ekipa dobila možnost, da se preizkusimo v lovu za Elizabetinim zakladom. Pot do njega je bila kar zahtevna, vendar smo se ob reševanju ugank in odkrivanju delčkov mestne zgodovine dodobra pozabavali. Že pred nami je sobo uspešno preizkusilo nekaj testnih ekip, mi pa smo ob reševanju postavili tudi najboljši čas, do izteka polne ure nam je ostalo še petnajst sekund.

Marija Lah kot predstavnica javnega zavoda Spotur za področje turizma pravi: “Največji obisk pričakujemo predvsem s strani mladih, turistov, privabiti pa bomo skušali tudi sosede z avstrijske Koroške. Sama ideja o pripravi sobe pobega je nekako zaživela na začetku leta, sobo pa smo uspeli pripraviti v zelo kratkem času. Odprti smo imeli dve lokaciji, odločili smo se za Andeški hram.”

V prihodnosti prav tako v sodelovanju z Enigmariumom načrtujejo še pripravo sobe pobega na prostem “Unlock”, ki bo namenjena mnogo večjim skupinam, potekala pa bo v slovenjegraškem mestnem jedru.

Posamezna ekipa lahko sicer šteje od 2 do 5 članov (ob doplačilu izjemoma šest), cena za celotno ekipo znaša 60 eur,  svoj termin pa lahko rezervirate prek telefona, elektronske pošte ali na naslovu: https://slovenjgradec.escape-room.si

Dogodki