Search
Close this search box.

FOTO: Na Graški Gori zažgali pusta “Tavbija”

Tudi letos so na Graški Gori pokopali pusta in s tem pregnali zimo.

Pustni čas, ko ulice preplavijo maske in šeme, ko si lahko privoščimo malo več norčavosti kot preko leta, se z današnjim dnem tudi uradno zaključuje. Sklepno dejanje koroških pustnih veselic in povork so danes, 21. februarja, priredili na Graški Gori, s tradicionalnim Pokopom pusta. Kot vsako leto, so tudi letos na Graški Gori priredili dogodek, ki predstavlja tudi srečanje treh občin, Občine Mislinja, Občine Slovenj Gradec in Občine Velenje. Pustno obdobje je tako vsaj za eno leto zaključeno, pust pa sežgan na grmadi in pokopan.

Kot veleva tradicija, je letošnje, že 21. pustno srečanje obsegalo pokop s pustno kroniko, škofom in športnim tekmovanjem, katerega so se udeležili obiskovalci iz vseh treh občin, ki se stikajo na območju Graške Gore. V šaljivem športnem tekmovanju, ki je obsegal tri igre, so se spopadli predstavniki občin, slavila pa je ekipa Občine Mislinja, ki je v vseh treh igrah dosegla največ točk, skupno 7. Za eno točko so premagali ekipo Občine Slovenj Gradec, ki je s 6. točkami zasedla drugo mesto, tretja pa je bila s 5. točkami ekipa Občine Velenje. Sicer pa je župan Občine Mislinja poudaril, da so zmagovalci vsi.

Na srečanju je bila poleg ostalih obiskovalcev in udeležencev tudi podžupanja slovenjgraške občine, Martina Šisernik in župan Občine Mislinja, Bojan Borovnik, ki sta zbrane tudi nagovorila.

V svojem govoru se je g. Borovnik zahvalil KD Graška Gora za organizacijo. Dejal je, da je prepričan, da se bodo srečali tudi prihodnje leto in seveda tudi v vseh letih, ki še prihajajo, saj se imajo vedno lepo, saj so ljudje z dobrimi srci in se imajo med seboj radi.

Ga. Šisernik je povedala, da je krasen občutek ob tako lepem vremenu in prisotnosti vseh zbranih zaključiti pustovanje, odpraviti zimo in vstopiti v priprave na pomladni čas. Dejala je, da ugotavlja, da je pustovanje dogodek, ki se iz leta v leto širi in pridobiva več navdušencev, pravo veselje pa je, da se pustni karnevali v vseh občinah naših krajev številčno večajo. Veseli jo, da na pustovanjih sodelujejo prav vsi – odrasli, otroci, družine, vrtci, šole in tudi zaposleni v podjetjih. Povedala je, da se je bilo prijetno sprehoditi po mestu in opazovati veselje meščanov, pustnih mask in šem, ter se veseliti z njimi. Prav tako se je tudi ona zahvalila KD Graška Gora za organizacijo dogodka, še posebej g. Plazlu. Vsem zbranim je zaželela tudi vse dobro in lepo, ter da se naslednje leto spet srečajo ob tem veselem dogodku.

Kako veselo je bilo na letošnjem srečanju, pa si poglejte v fotogaleriji.

Dogodki

Tudi letos so na Graški Gori pokopali pusta in s tem pregnali zimo.