Search
Close this search box.

FOTO in VIDEO: Veseli december na Ravnah – Obisk snežne vile in Miklavža – Obeta se Parkljevanje

V ponedeljek, 3. 12. 2018, so v KC Ravne pripravili glasbeno predstav z Damjano Golavšek, ki je v predstavi Snežna vila, na odru ustvarila pravo zimsko praznično vzdušje.

Po predstavi je sledilo, v avli Kulturnega centra Ravne na Koroškem, odprtje razstave, Kot veliki mojstri, s krajšo ustvarjalno delavnico in pogostitvijo za otroke. Na razstavi si lahko ogledate izdelke, ki so jih med letom izdelali na Bernekerjevih otroških ustvarjalnicah, ki so jih vsak mesec pripravljali v Koroški galeriji likovnih umetnosti Slovenj Gradec in Galeriji Ravne, pri čemer se pri ustvarjanju zgledujejo po umetnikih, ki razstavljajo v naših galerijah in s tem spoznajo svet umetnosti in se naučijo novih likovnih tehnik.

Ker so na Ravnah doma res pridni otroci, je nekatere obiskal Miklavž že včeraj. Na Javorniku je namreč včeraj potekal božično novoletni bazar, otroke pa je obiskal in obdaril tudi Miklavž.

Pred OŠ Koroški Jeklarji trenutno potekata dobrodelni bazar in miklavževanje. Še vedno je čas, da se ga udeležite tudi vi s svojimi otroki. 🙂

Objavil/a Koroške Novice dne Torek, 04. december 2018

Vsi, ki ste Miklavža na Javorniku zamudili, imate možnost, da ga obiščete še danes. Najprej bo na tržnici na Ravnah, od 16. ure naprej potekal novoletni bazar koroških osnovnih šol (OŠ Koroški jeklarji, OŠ Juričevega Drejčka, OŠ Prežihovega Voranca), s pestrim kulturnim programom. Otroke pa bo ob 17.30 obiskal tudi Miklavž s spremstvom in jih obdaril s simboličnimi darili.

Ob 17.00 pa vabljeni v Kotlje, na Parkljevanje, v gostilno pri Toniju.

Dogodki