Search
Close this search box.

FOTO in VIDEO: Telovadnica OŠ Prežihovega Voranca razdvaja občane

Mnenja, kje in kako pogosto teče voda v telovadnico OŠ Prežihovega Voranca, so deljena. Preverili smo, kaj o pereči problematiki pravijo uporabniki telovadnice, kako zadevo pojasnjuje župan dr. Tomaž Rožen in kdaj si lahko na Ravnah obetajo novo ali prenovljeno telovadnico.

Čeprav so ravenski svetniki na zadnji seji, ki je bila 20. marca potrdili proračun za leto 2019, v javnosti še vedno teče debata o (pre)potrebni sanaciji športne dvorane pri OŠ Prežihovega Voranca in na drugi strani o nadgradnji tribune na Mestnem stadionu v Športnem centru na Ravnah. Predvsem pa je kar nekaj občanov zmotila obrazložitev župana dr. Tomaža Rožena glede strehe na športni dvorani, ki naj bi po besedah uporabnikov v preteklosti že večkrat puščala, zaradi česar so imeli in še imajo, čeprav redkeje, le ti menda veliko težav. Rožen pa je to dogajanje na seji obrazložil kot enkraten dogodek, pri katerem naj bi voda prišla v dvorano preko stekla.

Mnenja, kaj je pomembnejše in kaj bi morali na Ravnah obravnavati kot prioriteto, so tako v javnosti kot med svetniki letošnjega občinskega sveta na Ravnah različna. Nekateri se nagibajo k obnovitvi oziroma gradnji nove športne dvorane, drugi pa podpirajo nadgradnjo tribune na Mestnem stadionu v Športnem centru na Ravnah, ki je dobila zeleno luč tudi na seji občinskega sveta. Denarja za obe investiciji pa v letošnjem proračunu ni.

Naj spomnimo, da je bil na 4. redni seji občinskega sveta Občine Ravne na Koroškem, vložen tudi amandma, ki pa ni bil sprejet. V njem so predlagatelji Andrej Erjavec, Jani Prednik in Andrej Omerzel predlagali, da se sredstva za preureditev tribune prerazporedijo in namenijo sanaciji športne dvorane. Andrej Omrzel je na seji tudi poudaril, da je potrebno najprej poskrbeti za otroke, ki uporabljajo športno dvorano pri OŠ Prežihovega Voranca in jim po njegovih besedah teče voda na glavo, nato pa še le za peščico navijačev, ki bi jim bila pokrita tribuna namenjena.

Z Omerzelom se ni strinjal župan dr. Tomaž Rožen. Razložil je, da je voda prišla v dvorano samo enkrat, ko je bilo res močno deževje in še to pri steklu. »Od takrat je ravnatelj zagotovil, da streha ne toči, že dve leti ni javil nobenih težav glede tega, razen takrat, ko je bila tista »rokometna intervencija«. Če bi se to res dogajalo ali zgodilo, naj nas uporabniki takoj obvestijo, saj imamo v proračunu rezervna sredstva, ki so namenjena ravno za takšne primere. Lahko pa vam zagotovim, da otrokom voda ne teče na glave,« je Omerzelu odgovoril Rožen.«

Naj omenimo, da so člani Rokometnega društva Fužinar v odprtem pismu, ki je bilo v medijih objavljeno lansko jesen, opozorili na nevzdržne razmere v telovadnici, ki negativno vplivajo na razvoj in igro njihovih varovancev, pa tudi na samo izvedbo tekem. Pri čemer so izpostavili puščanje strehe. Vsebino pisma najdete TUKAJ.

Ravno ta Roženova izjava pa je na noge dvignila kar nekaj uporabnikov športne dvorane, med drugim tudi člane in predstavnike Rokometnega društva Fužinar, ki Roženovi obrazložitvi oporekajo in zatrjujejo, da se to ni zgodilo le enkrat, ampak večkrat, prav tako pa navajajo, da je voda tekla v dvorano skozi streho. Kot je povedal predsednik društva Jan Magdič, se morda to v zadnjem času res ne dogaja tako pogosto, za kar se gre zahvalit mili in predvsem suhi zimi. Magdiča smo tudi vprašali, zakaj si rokometaši želijo novo telovadnico in kako rešujejo težavo glede premajhne dvorane za tekme in treninge.

Video izjava Jana Magdiča, predsednika Rokometnega društva Fužinar.

Da so razmere za izvedbo tekem in treningov v omenjeni telovadnici neprimerne menijo tudi nekateri drugi uporabniki, ki so potrdili, da so imeli v preteklih letih veliko težav ravno zaradi puščanja strehe. Predvsem takrat, ko je bilo veliko snega in v obdobjih obilnejših padavin, zaradi česar je v telovadnico večkrat tekla voda, občasno tudi v večjih količinah, kar jim je onemogočalo nemoteno izvedbo treningov, predvsem pa tekem.

Da je tudi parket v zelo slabem stanju, če ne celo v slabšem kot streha, se strinjajo tako uporabniki kot Rožen.

Težave so imeli tudi odbojkarji Fužinarja, ki so igrali v prvi ligi in so v ključnih trenutkih, ko je bila zmaga zanje še kako pomembna, med tekmo brisali tla z brisačami. Vendar so, kot so potrdili v klubu težave reševali sami, čeprav so se o morebitnih rešitvah glede obnove dvorane že tudi večkrat pogovarjali z županom dr. Tomažem Roženom. Potrdili so tudi, da je bilo s puščanjem strehe in s tem posledično mokrim parketom več težav pred približno tremi leti, da zadnje čase teh težav ni, kar pripisujejo lepšemu vremenu z manj nalivi. “V preteklih letih smo večkrat držali pesti in upali, da med tekmo ne bo deževalo,” je dejal eden od sogovornikov.

Uporabniki telovadnice so nas opozorili tudi na dotrajano opremo.

Ob ogledu telovadnice smo tudi izvedeli, da je streha iz “pleha”, kar pomeni, da se lahko pogosto zgodi, da pride do poškodb ali razmika kritine in posledično do kapljanja ali vdora vode v prostor.

Kako je nastalo situacijo komentiral župan dr. Tomaž Rožen in kaj pravi na očitke članov Rokometnega društva Fužinar, pa si poglejte v priloženi video izjavi. V kateri je nam Rožen postregel tudi s podatki, kakšne so možnosti za gradnjo nove dvorane na isti lokaciji kot je ta, kdaj bi do tega lahko prišlo in koliko sredstev so v letošnjem proračunu namenili obnovi in dokupu športne opreme.

Video izjava dr. Tomaža Rožena.

Dogodki

Mnenja, kje in kako pogosto teče voda v telovadnico OŠ Prežihovega Voranca, so deljena. Preverili smo, kaj o pereči problematiki pravijo uporabniki telovadnice, kako zadevo pojasnjuje župan dr. Tomaž Rožen in kdaj si lahko na Ravnah obetajo novo ali prenovljeno telovadnico.