Search
Close this search box.

FOTO IN VIDEO: Na Ravnah poteka 29. otroški regijski parlament

V mali dvorani Kulturnega centra na Ravnah na Koroškem so se na 29. regijskem otroškem parlamentu zbrali otroci, ki si želijo s svojim mnenjem doseči spremembe v šolstvu in šolskem sistemu.

Danes, 22. 3. poteka že tradicionalni 29. regijski otroški parlament na temo šolstvo in šolski sistem, ki ga zastopajo otroci iz Koroške regije. Na razpravah se otroci v razpravah odzivajo na aktualne vsebine dela in utripa v šolah in s svojim mnenjem pomagajo sooblikovati šolski sitem.

VIDEO: Govor župana Občine Ravne na Koroškem, dr. Tomaža Rožena

[aiovg_video id=67578]

Otroški parlamenti so programi za vzgojo otrok in mladostnikov za demokracijo, ki potekajo po vseh osnovnih šolah že od leta 1990. Sodelovanje omogočajo vsem osnovnošolcem, delujejo pa v obliki zasedanj. Zasedanja potekajo na osnovnih šolah in na šolskem parlamentu, nadgrajujejo pa se na občinski in regionalni ravni, zaključijo pa se na državnem otroškem parlamentu, ki poteka v dvorani Državnega zbora republike Slovenije. Posamezniki, ki bodo aprila nastopili v državnem zboru, bodo izbrani na današnjem otroškem parlamentu.

VIDEO: Govor poslanca v DZ, Janija Prednika

[aiovg_video id=67579]

Dnevni red razprave je obsegal kulturni program in besede vabljenih gostov, razpravo, izvolitev kandidatov za nacionalni otroški parlament in zaključek.

Na otroškem parlamentu so otroci izpostavili pomanjkljivosti in predloge o izboljšanju šolskega sistema. Moti jih, da se učijo samo za ocene, in hkrati ugotavljajo, da je v našem šolskem sitemu premalo prakse.

VIDEO: Debata

[aiovg_video id=67589]

Prireditve sta se udeležila tudi župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen in poslanec državnega zbora Jani Prednik.

Dogodki

V mali dvorani Kulturnega centra na Ravnah na Koroškem so se na 29. regijskem otroškem parlamentu zbrali otroci, ki si želijo s svojim mnenjem doseči spremembe v šolstvu in šolskem sistemu.