Search
Close this search box.

FOTO in VIDEO: Miklavžev koncert simfoničnega orkestra “Koroški simfoniki” in baletnega oddelka

V nedeljo, 9. decembra, je v večnamenski dvorani Osnovne šole Prežihovega Voranca potekal Miklavžev koncert simfoničnega orkestra “Koroški simfoniki”, pod vodstvom dirigenta Đorđeja Beraka in baletnega oddelka Glasbene šole Ravne na Koroškem.

Miklavžev koncert simfoničnega orkestra – “Koroški simfoniki” in baletnega oddelka

Miklavžev koncert simfoničnega orkestra "Koroški simfoniki" in baletnega oddelka

V večnamenski dvorani Osnovne šole Prežihovega Voranca pravkar poteka Miklavžev koncert simfoničnega orkestra "Koroški simfoniki" in baletnega oddelka. Ste z nami?

Objavil/a Koroške Novice dne Nedelja, 09. december 2018

Glasbena šola Ravne na Koroškem je, na pobudo Đorđeja Beraka in ob pomoči učiteljev Glasbene šole Ravne, pred dvema letoma ustanovila veliki simfonični orkester, ki se je občinstvu prvič predstavil konec leta 2016. Tako pod imenom »Koroški simfoniki« deluje orkester, ki je nastal iz nekaj članskega godalnega orkestra. Danes pa združuje približno 70 glasbenikov iz vseh koroških glasbenih šol in študente Korošce, ki se izobražujejo na Konservatoriju za glasbo v Celovcu in Akademiji za glasbo v Ljubljani.

Kljub temu da gre za mlad orkester, je prepoznaven tako doma kot tudi v tujini, o čemer priča tudi polna dvorana na nedeljskem koncertu, ki so se ga udeležili ljubitelje tovrstne glasbe od blizu in daleč. Na koncertu so se tudi tokrat predstavili s skladbami klasičnih mojstrov, s pesmimi iz različnih filmov in baletnih predstav …

Svoj čar so prazničnemu večeru dodale tudi učenke baletnega oddelka Glasbene šole Ravne na Koroškem, ki delujejo pod vodstvom Elene Cioatá.

Dogodki