FOTO in VIDEO: Izid prve knjige na šmiklavški osnovni šoli

Pred podružnično šolo Šmiklavž so včeraj pripravili dogodek ob izidu knjige Tisti puščavnik tam nekje, Pravljice iz naših gradov, Grad Widerdries. Ravnatelj OŠ Podgorje je dejal, da je namen knjige, "da nas opomni na tisto, kar bi morali vedeti, pa je šlo mimo nas."
AU106800

Zgodbe v knjigi so nastale iz pod pisal Magdalene in Vesne, knjiga pa je obogatena tudi z krasnimi ilustracijami, ki z akvarelnim svinčnikom poudarjajo besedilo knjige. Za le-te je poskrbela Marjetka. V knjigi je tudi čudovita fotografija perunike, ki jo je v fotografski objektiv ujela Eva, fotografijo so predstavili tudi na panojih pred šolo.

Osnovnošolci so pripravili kulturni program, zbrane je nagovorila tudi umetnica Jerca Mrzel. Ravnatelj OŠ Podgorje Aljoša Lavrinšek je dejal, da je dan Primoža Trubarja pospremil tudi praznik v Šmiklavžu: “Danes je še en praznik, ki smo ga mi dodali zraven. Praznik v Šmiklavžu. Našega prvega izida knjige, ki so jo pripravili naši učenci, bivše učenke, učitelji in zaposleni v šoli.”

Slovenjgraška podžupanja Martina Šisernik pa je ob tem dejala, da otroci zgodbo puščavnika razvijajo že kar nekaj let, sama je prepričana, da jo bodo razvijali še naprej. “Da vas bodo zgodbe puščavnika izpolnjevale, da bodo nek navdih in spremljanje tako narave kot vašega življenja tukaj v prelepi dolini,” je med drugim dejala.

VIDEO: Jerca Mrzel

VIDEO: Govor ravnatelja, podžupanje ter podelitev knjig

VIDEO: Nastop učencev OŠ Šmiklavž: Pri nas na Koroškem

FOTOGALERIJA:

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.