Search
Close this search box.

FOTO: Hrana za socialno šibkejše končala v smeteh

Ena od temeljnih nalog Rdečega križa Slovenije je ponuditi pomoč najbolj ogroženim posameznikom in skupinam. S programi socialne dejavnosti, ki sodijo med najpomembnejše in najobširnejše, Rdeči križ lajša stisko brezposelnih, brezdomcev, starostnikov, bolnih, osamljenih ter številnih posameznikov in družin v stiski. Pomoč zajema predvsem prehranske izdelke, higienske pripomočke, šolske potrebščine, posteljnino, oblačila, obutev, občasno pa tudi belo tehniko in pohištvo, je zapisano na spletni strani Rdečega križa Slovenije.

Stopnja tveganja revščine se v zadnjih letih po koncu gospodarske krize nekoliko zmanjšuje, vendar pa je v Sloveniji iz leta v leto vse več prejemnikov materialne pomoči v obliki prehranskih izdelkov. Hrana in ostale potrebščine so vsekakor več kot dobrodošla pomoč socialno šibkim, ki živijo pod pragom revščine, se pa ob tem poraja vprašanje ali je pomoči potreben res vsakdo, ki hodi na Rdeči Križ po hrano?

V preteklosti se je že dogajalo, da je neuporabljena hrana s še veljavnim rokom uporabe končala v smeteh. Tovrstno početje je te dni opazil tudi Marko V. iz Šoštanja, ki je zabojnike s hrano Rdečega križa ali Karitasa fotografiral in fotografije objavil na socialnem omrežju.

Vir: Velenjčan

Dogodki

Več iz istega kraja