FOTO: Danaja in Gašper med najboljšimi na 7. MehFestu v Beogradu

V Beogradu je med 12. in 14. aprilom potekalo mednarodno tekmovanje harmonikarjev in komornih zasedb, 7. MehFest, na katerem je v močni konkurenci nastopila tudi Dravograjčanka Danaja Grebenc, iz Glasbene šole Rošer in dosegla odlične rezultate.

V Beogradu je med 12. in 14. aprilom potekalo mednarodno tekmovanje harmonikarjev in komornih zasedb, 7. MehFest, na katerem je v močni konkurenci nastopila tudi Dravograjčanka Danaja Grebenc, iz Glasbene šole Rošer, ki je ponovno dosegla odlične rezultate, kot solistka in v duetu z Gašperjem Štajnerjem. Absolutna zmagovalka tekmovanja pa je postala mlada Primorka Klara Stopar.

Danaja Grebenc snema prvo zgoščenko in navdušuje z igranjem harmonike od Trbonj do Toronta.

Na tekmovanju, ki je potekalo dva dni, je nastopilo 172 tekmovalcev solistov in deset komornih zasedb. Med udeleženci, ki so prišli v Beograd iz Hrvaške, Nemčije, Bosne in Hercegovine, Litve …, je bilo tudi 10 Slovencev. Danaja pa je bila edina predstavnica Korošcev.

Danaja se je v Srbiji predstavila dvakrat. Kot solistka s frajtonarico, skupaj z Gašperjem Štajnerjem pa sta nastopila tudi v duetu. V solo izvedbi je v skupini od 11 do 14 let dosegla 97,7 točk in si s tem med harmonikarji, kjer so se med seboj pomerili tako tisti, ki igrajo na klavirsko harmoniko, kromatično in tudi diatoniki, prejela 1 nagrado oziroma zlato priznanje ter zasedla tretje mesto.

Z Gašperjem, ki prihaja s Škofljice pri Ljubljani, pa sta prav tako osvojila prvo nagrado oziroma zlato priznanje, med vsemi komornimi zasedbami pa sta zasedla četrto mesto.

Naj omenimo, da je na 7. MehFestu tudi Gašper nastopil kot solist in si priigral prvo nagrado oziroma zlato priznanje.

Iskrene čestitke vsem.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije