Search
Close this search box.

VIDEO in FOTO: Zasnežene ceste na Koroškem

Ceste so že zasnežene

Na cestah se je sneg zaradi petkovega močnega sneženja oprijel cestišča. Posebno previdni moramo v tem času biti tudi na pešce, ki so med najbolj ogroženimi prometnimi udeleženci.

Zaradi močnega sneženja se je na nekatere odseke cest oprijelo več centimetrov snega. Promet je potekal počasi in brez večjih posebnosti. Kot so sporočili iz PU Celje, večjih zastojev še niso zabeležili, se pa je zgodilo več manjših prometnih nesreč.

 

VIDEO: Cesta Slovenj Gradec – Dravograd

[hdplay videoid=20]

 

Policija opozarja, da je v prometu potrebna strpnost, razmeram na cesti pa se je potrebno prilagoditi.

 

Pešci med najbolj ogroženimi prometnimi udeleženci

 

PešecPešci med najbolj ogroženimi

 

Pešci so pozimi, ko je vidljivost zmanjšana zaradi teme oz. krajšega svetlega dela dneva in slabih vremenskih razmer, kot so megla, sneg in dež, med najbolj ogroženimi prometnimi udeleženci. “Ugotavljamo, da so pešci pogosto žrtve nesreč zaradi neustreznega ravnanja voznikov motornih vozil, ki vozijo z neprilagojeno hitrostjo, pod vplivom alkohola, preblizu desnemu robu vozišča, vozijo z neočiščenimi ali zarošenimi stekli na vozilu in podobno. Veliko nesreč pa se zgodi tudi zaradi napak ali neustreznega ravnanja pešcev. Zlasti starejši so največkrat žrtve prometnih nesreč zaradi svojih napak ali ker kršijo cestnoprometne predpise. Lani sta v prometnih nesrečah na našem območju umrla dva pešca” je povedala Milena Trbulin, predstavnica za stike z javnostjo PU Celje.

 

Pešci naj poskrbijo, da bodo v prometu predvsem čim bolj vidni. Nosijo naj svetla oblačila in predmete, ki izboljšajo njihovo vidnost, na primer odsevne trakove in kresničke. Upoštevajo naj prometne predpise, cesto naj prečkajo na označenih prehodih za pešce, v semaforiziranih križiščih ob zeleni luči, hodijo naj po pločnikih oziroma ob levem robu vozišča.

 

Vozniki naj bodo na pešce v tem času še bolj pozorni. Odstopijo naj jim prednost, hitrost svoje vožnje prilagodijo razmeram in dosledno upoštevajo hitrostne omejitve. Na območjih, kjer se običajno zadržujejo pešci, tako pred šolami kot v naseljih, naj vozijo še posebej previdno. Zunaj naselij pa naj vozijo po sredini voznega pasu, da zmanjšajo možnost trka s pešcem, ki hodi ob vozišču.

 

FOTO: Spodnji fotografiji nam je poslal bralec Matic. Pločnik čez most v Dravogradu ter ulica na Robindvoru:

 

[foldergallery folder=”wp-content/uploads/old/slike/sneg30012015matic” title=”Galerija slik”]

FOTO: Bralec Matic

 

FOTO: Zasnežene ceste

 

[foldergallery folder=”wp-content/uploads/old/slike/sneg30012015″ title=”Galerija slik”]

Dogodki

Ceste so že zasnežene

Na cestah se je sneg zaradi petkovega močnega sneženja oprijel cestišča. Posebno previdni moramo v tem času biti tudi na pešce, ki so med najbolj ogroženimi prometnimi udeleženci.