Search
Close this search box.

Filmski večer nagrajencev Festivala Shots nocoj v Slovenj Gradcu

Letošnji, že 8. Festival Shots bi moral potekati avgusta, a je bil zaradi katastrofalnih poplav in ujm odpovedan. Nocoj, 29. septembra 2023, pa bomo lahko doživeli vsaj delček festivala.

Osmi filmski festival SHOTS bi moral letos potekati med 3. in 5. avgustom na dvorišču graščine Rotenturn, a so avgustovske ujme in poplave poskrbele za to, da je bil festival odpovedan. Po besedah direktorja festivala SHOTS Toma Novosela bi letošnji festival postregel z 19 kratkimi filmi iz 12 različnih držav, prvič pa bi se letos na festivalu predstavili tudi filmi iz Japonske, Izraela, Indije in Združenih držav Amerike, kar bi prestavljalo pravo poslastico za vse obiskovalce festivala in ljubitelje kinematografije.

Ker pa festivala v celoti niso mogli izpeljati, se je žirija zbrala na zadnji festivalski dan v avgustu in izbrala zmagovalce letošnjega festivala. In tako bomo nocoj, 29. septembra 2023, v Kulturnem domu v Slovenj Gradcu, vsaj malo okusili festivalsko zgodbo in lahko doživeli Shots 2023: Drugi poskus. Od 19. ure naprej si bomo lahko nocoj ogledali nagrajene filme, večer pa bo imel dobrodelno noto, saj bodo zbirali prostovoljne prispevke za vse oškodovane v avgustovskih poplavah. In brez skrbi, tudi za kakšno presenečenje se bo nocoj našlo prostora.

Foto: Aljaž Uršej, FB Shots

Letos je strokovna žirija Festivala Shots podelila nagrade:

– Najboljši film festivala: THE OLD YOUNG CROW (LIAM LOPINTO / JAP)
– Glavna moška vloga: MARKO MARKOVIĆ (FATHERLAND, NIKOLA ZDRAVKOVIĆ / SRB)
– Glavna ženska vloga: CATALINA DANCA (SHAKIRA, NOÉMIE MERLANT / FRA)
– Najboljša zgodba: FIXING THINGS (JAN PRAZAK / AUT)
– Najboljši študentski film: INVISIBLE BORDER (MARK SIEGFRIED GERSTORFER / AUT)
– Najboljši dokumentarni film: DIE GEBLIEBENEN (ALBIN WILDNER / AUT)
– Najboljša fotografija: INVISIBLE BORDER (MARK SIEGFRIED GERSTORFER / AUT)
– Nagrada publike ni bila podeljena.

Vabljeni nocoj, 29. septembra 2023 od 19. ure naprej v Kulturni dom Slovenj Gradec, da si skupaj privoščimo večer filmske čarovnije.

Vir: SHOTS

Dogodki

Letošnji, že 8. Festival Shots bi moral potekati avgusta, a je bil zaradi katastrofalnih poplav in ujm odpovedan. Nocoj, 29. septembra 2023, pa bomo lahko doživeli vsaj delček festivala.