Search
Close this search box.

Filatelistično društvo Slovenj Gradec izdalo priložnostni poštni žig ob 100-letnici PD Slovenj Gradec

Filatelistično društvo Slovenj Gradec bo 6. 7. 2019 izdalo dotisk na kuverti in priložnostni poštni žig v počastitev 100 letnice delovanja Planinskega društva Slovenj Gradec.

Člani Filatelističnega društva Slovenj Gradec so v počastitev 100 letnice Planinskega društva Slovenj Gradec pripravili spominsko filatelistično izdajo. Izdaja zajema dotisk na kuverti in priložnostni poštni žig, ki bo v uporabi na pošti 2380 Slovenj Gradec v soboto 6. 7. 2019.

Ob 100-letnici delovanja pa bodo člani Planinskega društva Slovenj Gradec v soboto, 6. 7. 2019 pripravili svečano prireditev na Grmovškovem domu na Kopah.

Planinsko društvo Slovenj Gradec ima dolgoletno in bogato tradicijo. Leta 1919 je bilo pod okriljem matice v Ljubljani 28 podružnic, ki se jim je kot 29 pridružila tudi Slovenjegraška – imenovana Mislinjska podružnica SPD v Slovenj Gradcu. Na občnem zboru 5. julija 1919 so bila sprejeta društvena pravila in izvoljen prvi odbor.

Prvomajsko srečanje na Kremžarjevem vrhu.

Danes v Planinskem društvu Slovenj Gradec aktivno deluje gospodarska komisija, ki z velikim trudom in požrtvovalnim delom skrbi, vzdržuje in obnavlja Kočo pod Kremžarjevim vrhom in Grmovškom dom pod Veliko Kopo. Člani skrbijo, da so poti do postojank in tudi ostale poti dobro označene in urejene. Pripravljajo pa tudi vrsto zanimivih izletov, kjer lahko vsak najde kaj zanimivega in primernega zase.

Mestna občina Slovenj Gradec pa v sodelovanju s Planinskim društvom Slovenj Gradec, vsako leto, že tradicionalno organizira prvomajski shod v počastitev 1. maja, praznika dela, na Kremžarjevem vrhu. Več o letošnjem srečanju si lahko preberete TUKAJ.

Dogodki