Search
Close this search box.

Europarkov kolesarski maraton: Štajerska kolesarila za dober namen (FOTO)

V Mariboru je potekal 11. Europarkov kolesarski maraton, na katerem so s prijavninami zbrali 1000 EUR in jih podarili društvu Humanitarček.

Preteklo soboto, 25. maja, je Štajerska kolesarila za dober namen. Sredstva, zbrana s prijavninami na 11. Europarkov kolesarski maraton, so namreč podarili društvu HUMANITARČEK, v imenu katerega je donacijo prevzela njegova predsednica Ninna Kozorog. Poleg tega so udeleženci preživeli prijeten in rekreativno obarvan dan v naravi. Za dobro voljo in prijetno sobotno druženje je poskrbel tudi BMX-kolesar in smučar Filip Flisar, med udeleženci pa ni manjkal niti Boris Krabonja iz društva UP-ornik.

FOTO: Europark Maribor

V Europarku so udeležencem ponudili tri različno dolge in zahtevne kolesarske poti po Mariboru in okolici. Najlažja v dolžini 12 km je potekala ob reki Dravi in bila namenjena družinam z majhnimi otroki. Mariborska rekreativna pot je bila dolga 41 km in potekala do botaničnega vrta TAL 2000, kjer so udeleženci imeli možnost za krajši postanek in ogled rastlin, kamnin in mineralov. Najzahtevnejša pot, dolga 68 km, pa je ponujala kolesarjenje vse do Ptuja in premagovanje približno 370 m nadmorske višine. Na njej se je pomeril tudi Boris Krabonja, ustanovitelj društva UP-ornik.

V Europarku so za kolesarje poskrbeli z vodenjem, malico in pijačo, na terenu pa je bila prisotna njihova tehnična ekipa. Pred in po kolesarjenju je vse udeležence spodbujal in za njihovo dobro voljo skrbel Filip Flisar, sicer tudi sam navdušen kolesar, ki vsem, ki se niso udeležili letošnjega kolesarskega maratona, polaga na dušo: »Da definitivno pridejo prihodnje leto, ker gre za lep dogodek, ki ni tekmovalne, ampak sproščene narave. Z minimalno prijavnino naredimo nekaj lepega za dober namen in skupaj preživimo en super dan. Vsak se malo razgiba v družbi najbližjih oziroma drugih ljudi, ki so vsi veseli, in tako začrta še en dan v svojem življenju, ki ga ne bo hitro pozabil.«

FOTO: Europark Maribor

S sobotnim dogodkom so želeli v mariborskem nakupovalnem središču ljudem ponuditi kakovostno preživet rekreativni dan v naravi in ob enem pomagati pomoči potrebnim. Zato so sredstva, zbrana s prijavninami na kolesarski maraton, ponovno namenili v dobrodelne namene – tokrat društvu HUMANITARČEK. V njegovem imenu je donacijo v višini 1.000 EUR prevzela predsednica Ninna Kozorog: »Humanitarček se ob tej priložnosti zahvaljuje Europarku za organizacijo tega kolesarskega maratona in te srčne prireditve, s katero so nam dejansko omogočili, da bomo lahko zagotovili tople obroke za naše starostnike.« Center managerka Europarka Simona Mandl pa je dodala: »Izzivov in težav v družbi nikoli ne zmanjka. Tega se v našem nakupovalnem središču dobro zavedamo, zato je eno od naših poslanstev družbeno-odgovorno delovanje. Tako vsako leto podpiramo delovanje lokalnih organizacij in posameznikov, ki skrbijo za boljši in lepši jutri. Veseli smo, da obstajajo posamezniki, kot so Ninna in njeni somišljeniki. Raje bi sicer videla, da v družbi ne bi bilo potrebno njihovo prostovoljno delovanje. A ker je resnica drugačna, sem vesela, da jim lahko v Europarku priskočimo na pomoč, da tudi z našo podporo poskrbijo za najbolj ranljive posameznike.«

FOTO: Europark Maribor

Razgibano druženje za vse generacije V sklopu prireditve je pred vhodom v Europark potekal tudi sejem koles in kolesarske opreme, otroci so se lahko preizkusili na njim prilagojenem kolesarskem poligonu, na katerem je za vragolije na kolesu poskrbel Filip Flisar, v Hervisu pa so ponujali sejemski popust na kolesa. Med zabavnim programom za vse generacije tradicionalno ni manjkalo niti žrebanje privlačnih nagrad. Največji srečnež se je razveselil celo povsem novega električnega kolesa.

Besedilo: Europark Maribor

Dogodki

Več iz istega kraja

V Mariboru je potekal 11. Europarkov kolesarski maraton, na katerem so s prijavninami zbrali 1000 EUR in jih podarili društvu Humanitarček.