Epidemiološke razmere na Koroškem še naprej resne. Število okuženih v domu starejših v Črnečah še naraslo

V Koroškem domu starostnikov v Črnečah je po nedavnem ponovnem izbruhu okužb z novim koronavirusom v domu število okuženih še naraslo. Trenutno je potrjeno okuženih 65 stanovalcev, od tega se trije zdravijo v bolnišnici, ostali so v rdeči coni doma. Med okuženimi je tudi 36 stanovalcev, ki so bili pred potrditvijo okužbe cepljeni proti covidu-19.
Crnece_slika1

Koroški dom starostnikov v Črnečah je največji na Koroškem, sprejme lahko 263 stanovalcev, okužbo z novim koronavirusom pa je do zadnjega večjega izbruha prebolela približno polovica stanovalcev.

Trenutno je okuženih tudi 12 zaposlenih v domu, dve zaposleni sta v karanteni. Naslednje testiranje stanovalcev bodo izvedli v torek, testiranje zaposlenih pa je predvideno v sredo, je za STA pojasnila pomočnica direktorja za zdravstveno nego in oskrbo v domu Dragica Čas.

V domu so prvo cepljenje stanovalcev proti covidu-19 opravili 27. decembra, tako kot drugje po državi, tri dni pozneje pa so v domu imeli potrjenih 60 novih okužb med stanovalci in nekaj med zaposlenimi.

“Ko bomo spet prejeli cepivo, bomo cepili tiste zaposlene in stanovalce, ki so se naknadno še prijavili in podpisali soglasja. Glede cepljenja pozitivnih stanovalcev z drugim odmerkom bomo ravnali po navodilih pristojnih strokovnih služb, je še dodala Časova.

Epidemiološke razmere na Koroškem so sicer še naprej resne. Med slovenskimi regijami je Koroška že nekaj časa v zgornji polovici po številu aktivnih okužb na 100.000 prebivalcev.

Preberite tudi: V ponedeljek potrdili nove okužbe v vseh koroških občinah, vlada bo o ukrepih ponovno razpravljala v sredo

V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec so v nedeljo med opravljenimi 31 testi na novi koronavirus potrdili dva nova primera okužbe. Trenutno v regijski bolnišnici zdravijo 47 bolnikov s covidom-19, od tega sedem v intenzivni enoti. Med bolniki s covidom-19 jih je pet oskrbovancev domov za starejše. V nedeljo so v bolnišnici umrle štiri osebe, tri bolnike so odpustili domov oz. premestili na oddelke, so sporočili iz bolnišnice.

Po praznikih vse zdrave zaposlene v bolnišnici ponovno testirajo s hitrim antigenskimi testi, hkrati pa potekajo tudi intenzivne priprave na cepljenje zaposlenih proti covidu-19 v prihodnjih dneh. V bolnišnici cepivo pričakujejo v torek.

V slovenjgraški bolnišnici, ki ima 949 zaposlenih, je v zadnjih treh mesecih covid-19 prebolelo 277 zaposlenih. Interes za cepljenje proti covidu-19 pa je doslej izkazalo okoli 400 zaposlenih v bolnišnici.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.