Search
Close this search box.

Dva voznika na Koroškem za valentinovo pogledala pregloboko v kozarec

Včeraj, 14. februarja, so policisti na Koroškem obravnavali dva voznika, ki sta vozila krepko pod vplivom alkohola. Na Celjskem so obravnavali prehitrega voznika in voznico, ki je na avtocesti vozila s prekratko varnostno razdaljo in brez vozniškega dovoljenja.

Dravograjski policisti so včeraj, 14. februarja 2023, v popoldanskih urah obravnavali prometno nesrečo, ki jo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je izsili prednost voznici osebnega vozila. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 1,26 miligramov alkohola v krvi ali drugače povedano okoli dve in pol promili alkohola v krvi. Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zaradi povzročitve prometne nesreče so mu izdali plačilni nalog, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa sledi obdolžilni predlog.

Policisti Policijske postaje Ravne na Koroškem so v popoldanskih urah obravnavali voznika, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,92 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, kar je okoli 1.8 promilov alkohola v krvi. Tudi njemu so začasno odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo, na pristojno okrajno sodišče pa bodo podali obdolžilni predlog.

Policisti Postaje prometne policije Celje, so v dopoldanskih urah med izvajanjem poostrenega nadzora na avtocesti, izven naselja Trnava, zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji ustavili voznico osebnega avtomobila, ki ni imela ustreznega vozniškega dovoljenja, saj ji je leta 2020 prenehalo veljati zaradi sodbe sodišča. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so ji vozilo zasegli. Sledi obdolžilni predlog.

Poleg omenjene voznice so včeraj dopoldne prometni policisti med izvajanjem meritev hitrosti, na regionalni cesti izven naselja Vransko, obravnavali voznika osebnega avtomobila, ki je izven naselja Vransko, kjer je hitrost vožnje s splošnim predpisom omejena na 90 km/h, vozil s hitrostjo 155 km/h.
Zaradi storitve hujšega prekrška cestnoprometnih predpisov so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Sledi še obdolžilni predlog.

Vsem štirim voznikom sledijo sankcije v višini najmanj 1.200 € in 18 kazenskih točk.

S Policijske uprave Celje sporočajo, da je neprilagojena hitrost še vedno najpogostejši razlog za povzročitev najhujših prometnih nesreč, alkohol pa tako ali tako nikakor ne sodi v promet. Za varnost na cestah, sploh avtocestah, kjer so hitrosti visoke, pa je zelo pomembna zadostna varnostna razdalja.

Vse udeležence cestnega prometa policija zato poziva, naj upoštevajo cestno prometne predpise, hitrost vožnje naj prilagodijo veljavnim omejitvam, razmeram na voziščih in svojim vozniškim sposobnostim, vozijo naj z ustrezno varnostno razdaljo, preden sedejo za volan pa naj nikar ne uživajo alkohola.

Vir: PU Celje

Dogodki

Včeraj, 14. februarja, so policisti na Koroškem obravnavali dva voznika, ki sta vozila krepko pod vplivom alkohola. Na Celjskem so obravnavali prehitrega voznika in voznico, ki je na avtocesti vozila s prekratko varnostno razdaljo in brez vozniškega dovoljenja.