Search
Close this search box.

Dva nova primera okužbe v severovzhodni Sloveniji, dva tudi na Notranjskem

Iz različnih delov države prihajajo novice o novih potrjenih primerih okužb z novim koronavirusom. UKC Maribor je prek Twitterja sporočil, da na severovzhodu države danes beležijo dva nova primera okužbe. Dva nova primera naj bi bila tudi na Notranjskem. Pristojni bodo zbrane in osvežene podatke podali popoldne.

Po navedbah UKC Maribor okužena nista njihova zaposlena. Po poročanju Televizije Slovenije pa je regijski štab Civilne zaščite za območje Pivke in Postojne sporočil, da imajo dva nova potrjena primera okužbe z novim koronavirusom. Osebi sta doma v samoizolaciji.

Nazadnje so pristojni v torek sporočili, da je v Sloveniji potrjenih 34 okužb.

Vlada je sicer v prejšnjih dneh sprejela več ukrepov, s katerimi želijo zajeziti širjenje tega virusa. Med drugim je sinoči sklenila, da se bo že danes na meji z Italijo začela izvajati kontrola vstopa v Slovenijo. Izvajali jo bodo pri osebah, ki niso slovenski državljani oziroma v Sloveniji nimajo prijavljenega stalnega ali začasnega prebivališča.

Minister za zdravje bo za podrobnejšo izvedbo sklepa izdal odredbo, v kateri bo med drugim opredeljena tudi ura, kdaj se bo kontrola vstopa začela izvajati. Na ministrstvu za zdravje so danes za STA pojasnili, da je odredba še v pripravi, nared bo predvidoma popoldne.

PREBERITE TUDI: Slovenija bo zaprla mejo z Italijo za potniški promet

Na brniškem letališču zaradi novega koronavirusa medtem do konca meseca velja prepoved pristajanja letal z ogroženih območij. Pričakovati pa je, da bo danes več znano o izvajanju še enega ukrepa: merjenja temperature potnikom na brniškem letališču.

Za torek zvečer je bil sicer predviden sestanek med predstavniki države in upravljavcem brniškega letališča Fraport. A do tega sestanka sinoči ni prišlo. Odgovore na to, zakaj do sestanka ni prišlo in kdaj se bodo dogovorili, STA od ministrstva za zdravje še čaka.

PREBERITE TUDI: Na slovenskih letališčih prepovedano pristajanje letal iz ogroženih območij