Državni svet še danes o sedmem protikoronskem zakonu

Državni svet bo o morebitnem odložilnem vetu na sedmi protikoronski zakon, ki ga je državni zbor sprejel v torek pozno zvečer, odločal še danes. S tem bo pospešil postopek uveljavitve zakona, ki prinaša za dodatnih 550 milijonov evrov ukrepov za blažitev posledic epidemije covida-19.
money-4823268_1920

Da bi pripravili vse potrebno za sejo državnega sveta, so se že zjutraj sestali člani komisije državnega sveta za gospodarstvo, obrt, turizem in finance. Sprejeli so sklep, da državni svet še danes odloča o vetu na sedmi protikoronski zakon, so prek Twitterja sporočili iz državnega sveta.

Svetniki so bili sicer kritični do sprejetih rešitev, zato pričakujejo popravke in dopolnila v naslednjem paketu ukrepov za blažitev posledic epidemije, so dodali.

Sedmi protikoronski zakon tako kot predhodnih šest prinaša ukrepe za pomoč gospodarstvu in zaščito delovnih mest, ob tem pa tako kot prvi protikoronski zakon dodatke za najbolj ranljive skupine prebivalstva, med njimi upokojence, študente in družine.

So pa v njem tudi nekatere za številne sporne določbe, kot je denimo možnost odpovedi pogodbe o zaposlitvi brez navedbe razloga zaposlenemu, ki izpolnjujejo pogoje za starostno upokojitev, torej praviloma v starosti 60 let in s 40 leti delovne dobe.

Vlada predlaga, da na zakon ni mogoče razpisati naknadnega zakonodajnega referenduma, zato je kmalu po seji državnega sveta pričakovati tudi sklic izredne seje državnega zbora.

Preberite: DZ potrdil sedmi protikoronski zakon. Kaj prinaša? Kdaj so predvidena izplačila?

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.