Search
Close this search box.

Državni prvaki v kuhanju na sprejemu pri županu MO Slovenj Gradec (FOTO)

O tem, da so dijaki Srednje šole Slovenj Gradec in Muta, v sklopu že 66. Gostinsko turističnega zbora, ki je pred dnevi potekal v Grand hotelu Union v Ljubljani, postali državni prvaki v kuhanju, smo že pisali. Včeraj pa je člane najboljše kuharske ekipe sprejel in jim čestital za uspeh tudi slovenjgraški župan Tilen Klugler.

Amadej Potočnik, Grega Vaukan in Klemen Kolar, ki so pod mentorstvom Suzane Planšak s somentorico Bernardo Klančnik postali državni prvaki v kuhanju, so se včeraj, 18. 11. 2019, udeležili svečanega sprejema pri županu MO Slovenj Gradec Tilnu Kluglerju.

Dijaki srednje šole Slovenj Gradec in Muta so v znanju kuhanja ponovili lanski izjemen uspeh – dosegli so absolutno zmago – zlato medaljo in 1. mesto

“Gostinsko turistični zbor je praznik slovenskega gostinstva in turizma. Vsako leto postreže z več kot 30 tekmovanji, ki se izkažejo kot prava kulinarična poezija in umetnina. Zaposleni v gostinstvu in turizmu na tekmovanjih pokažejo vse svoje spretnosti in dodano vrednost. Vsako leto znova tako ponesejo kvaliteto ponudbe in storitev v turizmu na višji nivo. Tekmovalci na tekmovanjih v kategoriji kuharstvo vsako leto s svojim znanjem pričarajo prave kulinarične pravljice,” so zapisali organizatorji dogodka. Korošci pa so tudi letos pričarali zlato kulinarično pravljico.

Tekmovanje poteka v različnih kategorijah. Korošci so se tudi letos pomerili v tekmovanju Magic Box, ki je eno izmed tistih tekmovanj, ki sodi med najbolj atraktivna in ustvari pravi šov. Tekmovalci imajo namreč za pripravo jedi samo 60 minut časa – 20 minut za sestavo recepture, 5 minut za pripravo delovnega mesta, 30 minut za pripravo in izdajo jedi ter 5 minut za pospravljanje in čiščenje tekmovalnega mesta. Še bolj pa tekmovanje popestri pravilo, da tekmovalci dobijo sestavine za jedi tik pred začetkom kuhanja in praktično nimajo časa za predpripravo. Kar pa slovenjgraškim dijakom ni povzročalo težav in so po lanski zmagi tudi letos dokazali, da so nepremagljivi.

Preberite tudi: Dijaki Srednje šole Slovenj Gradec in Muta ponovno državni prvaki v kuhanju (FOTO)

Dogodki