Search
Close this search box.

Država bo subvencionirala e-kolesa. Komu bodo namenjena?

Prihajajo subvencije za električna kolesa. Država bo, če se boste odločili, da avtomobil zamenjate za kolo, primaknila 30 odstotkov.
Fotografija je simbolična

Namenjene bodo tistim, ki bodo želeli mestno električno kolo za premagovanje krajših razdalj. Namen razpisa je namreč spodbuditi uporabo koles za dnevne poti kot alternativo osebnim avtomobilom na krajših poteh.

Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo bo samo letos namenilo za subvencioniranje e-koles kar štiri milijone evrov. Subvencije bodo, tako vsaj obljubljajo, na voljo že junija, kar 30 odstotkov od cene bodo primaknili, če se boste odločili, da svoj osebni avtomobil zamenjate za električno kolo. 

V zadnjih letih je država aktivno spodbujala gradnjo kolesarskih povezav od zaledij do samih mestnih naselij. Vzpostavljenih je bilo preko 500 km novih povezav.

Podrobnosti razpisa, vključno s pogoji in omejitvami, bodo znane po zaključenem dogovoru z Borzen-om, ki bo za ministrstvo operativno izvajal razpis. Subvencionirana bodo mestna kolesa za premagovanje krajših razdalj in ne za športna kolesa, katerih uporaba je primarno vezana na druge namene. Subvencij ne bo tudi za e-skiroje.

Na ministrstvu ciljajo na spodbuditev okoli 8000 nakupov tovrstnih koles na leto. Danes se vse skupaj v državi letno proda okoli 16.000 električnih koles.

Naroči se
Obvestilo o
guest

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
mihi
mihi
16 dni nazaj

Preko Borzena se financirajo Golobove Star solar sončne elektrarne. To plačujemo skozi prispevek prisilno vsi, Golob pa je takoj po prihodu na oblast nastavil svojo sodelavko iz Gen i za šefico Borzena in posredno določa visoko ceno odkupa sončne elektrike tudi za svoje elektrarne. Zato se tudi ustanavlja parlamentarna komisija, ki jo pa Golob z odvetnikom hoče zrušiti. Vse je tiho tudi glede ukradenega romunskega računa, kamor je Gen i nakazoval denar, ki je bil potem s kovčki dvigovan v gotovini in prinašan nazaj v slovenijo. Tako to gre in tako je včasih delala stara Udba.

Dogodki

Prihajajo subvencije za električna kolesa. Država bo, če se boste odločili, da avtomobil zamenjate za kolo, primaknila 30 odstotkov.