Družina Rebernik po uničujočem požaru prosi za pomoč

Novo leto se je za družino z Remšnika začelo grozovito. Ponoči jim je požar popolnoma uničil dom in tako so ostali brez vsega, saj jim iz objekta ni uspelo rešiti ničesar. Potem, ko so za družino, ki jim je požar odnesel vse, Rdeči Križ Slovenije, Območno združenje Radlje ob Dravi in radeljska občina začeli z zbiranjem sredstev, se je preko družbenega omrežja Facebook javil tudi lastnih hiše Anton Rebernik. Zahvalil se je vsem, ki so se že odzvali na pomoč ter zapisal: "Prosim vse, ki zmorete kakorkoli pomagati s svojim znanjem, sredstvi ali časom postaviti naš dom na novo. Vsem, ki ste že donirali v kakršnikoli obliki in vsem, ki še boste kakorkoli pomagali se iskreno zahvaljujem v imenu cele družine." Njegov zapis objavljamo v celoti.
135878690_2059582391008047_2226177154950818237_o

“Ne vem kako naj začnem … Rad bi se najprej zahvalil vsem tistim, ki so priskočili na pomoč v prvih trenutkih. Vsem sosedom, gasilcem iz raznih gasilskih društev iz cele okolice in drugim službam, ki so ukrepali nesebično in po najboljših močeh. Zahvalil bi se rad tudi županu Alanu Bukovniku, ki se je tudi nemudoma odzval in nas tolažil in ponudil pomoč, enako tudi predsedniku krajevne skupnosti Gregl Sašotu in vsem za katere niti ne vem in so bili v pripravljenosti pomagati in verjamem, da so se počutili enako nemočni kot jaz.”

Kako razumeti vse skupaj? Kako vse to sprejeti in kako to predelati in najti pravo pot naprej? Kako se znova pobrati in se dvigniti iz pepela in kako začeti na novo, so bila vprašanja, ki so nas v teh dneh okupirala. Žarek upanja ste nam pokazali ljudje, ki ste se na različne načine odzvali na našo nesrečo in nam ponudili pomoč in tako pokazali, da pa vseeno nismo sami.

Želimo si ponovno ustvariti dom na kmetiji, tako za nas, kot tudi za našo omo, ki bo letos stara 90 let. Zavedam pa se, da tega sami ne bomo zmogli. Zato prosim vse, ki zmorete kakorkoli pomagati s svojim znanjem, sredstvi ali časom postaviti naš dom na novo. Vsem, ki ste že donirali v kakršnikoli obliki in vsem, ki še boste kakorkoli pomagali se iskreno zahvaljujem v imenu cele družine.”

Anton Rebernik, Remšnik 36, 2363 Podvelka, kontakt Anton: rebernikanton@gmail.com ali pod zasebno sporočilo na Facebook profilu, Partnerka Jožefa: zasebno sporočilo messenger: Jožica Nikoloska 070444815, Hčerka Barbara: barby.rebernik@gmail.com ali zasebno sporočilo: Barbara Rebernik.

Preberi še:  V četrtek na Koroškem 43 novih okužb, v bolnici se zdravi 20 covidnih bolnikov

Vaš prispevek za družino z Remšnika lahko nakažete na TRR: SI56 0247 0001 5762 721. Sklic 01-21. Namen: ‘Požar Remšnik’.
RKS OZ Radlje ob Dravi, Mariborska c. 7, 2360 Radlje ob Dravi
.

Preberite še: Pomagajmo družini z Remšnika, ki je v trenutku ostala brez vsega

Dogodki

Prosta delovna mesta

Kaj bomo danes jedli?

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun