Search
Close this search box.

Pomagajmo družini z Remšnika, ki je v trenutku ostala brez vsega

RKS OZ Radlje ob Dravi zbira sredstva za pomoč družini z Remšnika, ki je v požaru izgubila vse.

Kot smo že poročali se je za družino z Remšnika novo leto začelo zelo slabo. Danes ponoči jim je požar popolnoma uničil stanovanjski objekt, tako da so ostali brez vsega, saj jim iz objekta ni uspelo rešiti ničesar.

Naj spomnimo, da je požar izbruhnil okoli 2. ure ponoči in popolnoma uničil stanovanjski objekt v velikosti 15 krat 10 metrov. Do prihoda gasilcev je lastnik pri gašenju utrpel lažje telesne poškodbe, zdravniško pomoč so mu nudili v Zdravstvenem domu Radlje ob Dravi.

Posredovali so gasilci prostovoljnih gasilskih društev Radlje ob Dravi, Vuhred, Brezno Podvelka, Muta in Vuzenica, ki so požar pogasili. S pomočjo delovnega stroja so razkrili ostrešje in še pogasili posamezna žarišča. O dogodku so bile obveščene pristojne službe, še navaja center za obveščanje.

Župan Občine Radlje ob Dravi mag. Alan Bukovnik je na družbenem omrežju Facebook zapisal, da je požar stanovalcem odnesel vse, kar so imeli, ter da jim je v imenu občine ponudil pomoč. Poleg gasilcev so po njegovih navedbah v intervenciji dodatno na cesti in z delovnim strojem sodelovali sodelavci javnega podjetja Kanalizacija in čistilna naprav, prav tako so na pomoč prizadetim priskočili sosedi. Bukovnik se je vsem tudi zahvalil za pomoč, pogorišče pa je obiskal tudi sam.

“Šok je velik, nekaj časa bo trajalo, da dojamejo, kaj se jim je zgodilo in uredijo misli. Da bi čiščenje pogorišča in nov začetek bil lažji, zanje zbiramo sredstva na računu,” pa so sporočili iz RKS OZ Radlje ob Dravi.

Vaš prispevek za družino z Remšnika lahko nakažete na TRR: SI56 0247 0001 5762 721. Sklic 01-21. Namen: ‘Požar Remšnik’.
RKS OZ Radlje ob Dravi, Mariborska c. 7, 2360 Radlje ob Dravi
.

Poleg denarne pomoči se lahko za vse, kar bi želeli podariti prizadetim v požaru, obrnete na Rdeči križ Radlje ob Dravi, kjer boste dobili vse potrebne informacije glede pomoči, pa je še preko Facebooka sporočil župan.

Vir: SPIN, STA, Občina Radlje ob Dravi

RKS OZ Radlje ob Dravi zbira sredstva za pomoč družini z Remšnika, ki je v požaru izgubila vse.