Družbo SIJ Ravne Systems bo odslej vodil Viljem Pečnik

sij ravne systems

Kot so za javnost sporočili iz Uprave Skupine SIJ, je na mesto direktorja družbe SIJ Ravne Systems imenovan Viljem Pečnik, dosedanji direktor prodaje in marketinga te družbe, sicer menedžer s petnajstletnimi izkušnjami na vodilnih delovnih mestih, na področju prodaje in marketinga v proizvodnih podjetjih, ki delujejo na svetovnih trgih.

Direktorju Samu Jeniču se je namreč iztekel dvoletni mandat, v katerem je uspešno združil tri podjetja v novo družbo SIJ Ravne Systems. Po izteku mandata se je odločil, da svojo karierno pot nadaljuje izven Skupine SIJ. V družbi SIJ Ravne Systems ostaja še mesec dni, v katerem bo dokončal nekatere projekte v zaključni fazi in predal posle svojemu nasledniku.

Skupina SIJ je največja slovenska vertikalno integrirana metalurška skupina. Njeni izdelki zasedajo vodilne položaje na evropskih in svetovnih nišnih jeklarskih trgih. Skupina je sestavljena iz dveh osnovnih dejavnosti – metalurgije (osnovna dejavnost) in prehrambne dejavnosti (Skupina Perutnina Ptuj). Po prvih nerevidiranih poslovnih rezultatih za prvo polovico leta 2018 sta metalurška in prehrambna dejavnost ustvarili prihodke od prodaje v višini 557,8 milijona evrov in dobiček iz poslovanja (EBITDA) v višini 57,4 milijona evrov.

Vilijem Pečnik se je skupini SIJ pridružil pred desetimi leti. Zadnja štiri leta je bil direktor prodaje in marketinga, najprej v podjetju Noži Ravne, z združitvijo treh podjetij (Noži Ravne, Serpa in Sistemska tehnika) pa je to vlogo prevzel tudi v združeni družbi SIJ Ravne Systems. Od leta 2015 oz. 2016 je tudi direktor dveh hčerinskih podjetij družbe SIJ Ravne Systems v ZDA in Veliki Britaniji. Poleg dolgoletnih menedžerskih izkušenj ima tudi dragocene izkušnje s področja razvoja novih izdelkov in poznavanja proizvodnih procesov, še dodajajo.

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.