Search
Close this search box.

Drevi v Slovenj Gradcu Kulturni večer s Kulturnim društvom Slovenj Gradec

Danes zvečer se ob 19. uri na Glavnem trgu Slovenj Grada obeta zanimiv Kulturni večer s Kulturnim društvom Slovenj Gradec.

Mnogi bodo presenečeni nad podatkom, da je bilo Kulturno društvo Slovenj Gradec ustanovljeno že pred več desetletji oz. natančneje: julija 1976. Ustanovljeno je bilo za potrebe ter v podporo ustvarjalcem in umetnikom, tako iz lokalnega okolja, kot tudi iz drugih koroških in slovenskih krajev.

V društvu je bilo včlanjenih ogromno umetnikov ‘vseh žanrov‘: glasbeniki, pevski zbori, literati, likovniki, filmski in scenski ustvarjalci, jezikoslovci … in prav nič drugače ni danes, ko društvo šteje preko 60 članov, ki se redno pojavljajo na občinskih prireditvah, festivalih in koncertih širom Slovenije in tudi v tujini, na dobrodelnih dogodkih, redno pa sodelujejo tudi v Tednu ljubiteljske kulture, ki poteka vsako leto meseca maja.

Kultura skozi vso zgodovino preživlja takšne in drugačne čase, vzpone in padce. Enako se je z različnimi izzivi skozi leta spopadalo Kulturno društvo Slovenj Gradec. Občasno se je društvo predstavilo na samostojnem letnem dogodku, a v zadnjem času to prakso opustilo.

Zato pa toliko bolj veseli, da se bo društvo prvič po vsem znani epidemiji zopet predstavilo s svojimi člani, glasbenimi skupinami in drugimi ustvarjalci. V okviru občinskega praznika se bo namreč sredi mesta na odru in v živo predstavilo nekaj glasbenih ustvarjalcev ter članov društva, kot so: pevska zbora CANTABILE in RUTE, kantavtorica ALINA HIRTL, DUO OFAK & MORI ter glasbene skupine: JU T, JAZOO, SUHA JUŽINA, CESTAR B.A.C. in drugi. Med menjavo skupin na odru pa se bodo nekatere sekcije predstavile tudi z video posnetkom, ki so ga pripravile posebej za ta namen, za kar bo poskrbel Tomo Novosel.

Vabljeni torej na Kulturni večer s Kulturnim društvom 2023!

Več o Kulturnem društvu Slovenj Gradec in njihovih članih si lahko ogledate TUKAJ.

Vir: Kulturno društvo Slovenj Gradec

Dogodki

Danes zvečer se ob 19. uri na Glavnem trgu Slovenj Grada obeta zanimiv Kulturni večer s Kulturnim društvom Slovenj Gradec.