Search
Close this search box.

Dravograjski svetniki potrdili višje cene vrtca

Na 3. redni seji Občine Dravograd, ki je potekala 23. februarja 2023, so občinski svetniki potrdili tudi predlagane cene vrtca.

Občinski svet je potrdil tudi predlog nove cene programov v VVZ Vrtec Dravograd. Predlog nove cene je oblikoval Vrtec Dravograd iz že znanih razlogov podražitve materialnih stroškov ( živila, energenti…) in stroškov dela ( dvig plač vsem zaposlenim za 1 plačni razred v letu 2022 in 2023 ter dogovorjen dvig plač pomočnicam vzgojiteljic v letu 2023).

Ceno programa sestavljajo stroški dela v 83% in materialni stroški v višini 17%. Predlagano ceno je najprej potrdil svet zavoda vrtca v katerem so zastopani starši (3), ustanovitelj (3) in zaposleni (5). Tako potrjeno ceno je obravnaval tudi občinski svet in jo potrdil.

Cena se v povprečju dviga za 13,40 %, kar za starše, ki so uvrščeni v 4 dohodkovni razred pomeni dvig za 18 evrov za otroka v prvem starostnem obdobju in 16 evrov za otroka v drugem starostnem obdobju. Gre za dvig, ki si ga nihče ni želel in kjer občina glede na strukturo cene programov, kjer strošek dela predstavlja kar 83% cene programa, nima veliko manevrskega prostora. Cene programov vrtca Dravograd kljub podražitvam ostajajo najnižje v koroški regiji.

Besedilo: Občina Dravograd

Dogodki

Na 3. redni seji Občine Dravograd, ki je potekala 23. februarja 2023, so občinski svetniki potrdili tudi predlagane cene vrtca.