Search
Close this search box.

Dr. Renata Salecl bo v Slovenj Gradcu spregovorila o ljubezenskih izbirah

V torek, 7. januarja 2020 boste lahko v Koroški galeriji likovnih umetnosti prisluhnili predavanju častne občanke Mestne občine Slovenj Gradec, prof. dr. Renati Salecl.

O samotnem dejanju odločanja in o oblikah ter posledicah ljubezenskih izbir bo filozofinja in sociologinja prof. dr. Renata Salecl spregovorila v torek v Koroški galeriji likovnih umetnosti.

Dr. Salecl bo spregovorila o potrošniški družbi, narcistični kulturi, preobilju izbire, o domnevni svobodi in hromeči tesnobi ter kako vse to vpliva na ljubezenske izbire. Pravi, da se danes pojavljajo še občutki manjvrednosti in neustreznosti ter izumiranje starih pravil. Rezultat je naša izgubljenost in hlastanje po idealu.

Slovenjgraški župan je novembra lani sprejel častno občanko prof. dr. Renato Salecl.

V torek, 7. januarja 2020 bo v Koroški galeriji likovnih umetnosti ob 18. uri predavanje Ljubezenske izbire.

Naj spomnimo, da je prof. dr. Renata Salecl, septembra lani prejela naziv častna občanka Mestne občine Slovenj Gradec za leto 2019. Domačinka iz Slovenj Gradca, ki je redna profesorica sociologije na Filozofski fakulteti in je zaposlena kot znanstvenica svetnica na Inštitutu za kriminologijo Pravne fakultete v Ljubljani in sodeluje na mnogih univerzah po svetu. S svojimi dosežki in zanjo značilnim načinom promocije Slovenj Gradca pa je izjemno veliko prispevala k mednarodni prepoznavnosti Mestne občine Slovenj Gradec, zlasti pa Slovenj Gradca – mesta Glasnika miru. Več o prof. dr. Renati Salecl in o tem zakaj je prejela naziv častne občanke si lahko preberete TUKAJ.

VIR: MO SG

Dogodki