Doslej pri nas potrjenih 200 primerov različice delta in šest primerov delta plus

Zadnje poročilo sledenja različicam novega koronavirusa kaže, da so v Sloveniji doslej potrdili 200 primerov različice delta, od tega v tednu od 27. junija do 4. julija 66, teden pred tem pa 70. Na novo so potrdili tudi štiri primere različice delta plus, skupaj doslej šest.

Omenjeni podatki še ne vključujejo analiz vzorcev pri dijakih, pri katerih so po vrnitvi z izleta v Španiji potrdili več kot 200 okužb z novim koronavirusom. Glede na preliminarne rezultate analize vzorcev pa bi lahko šlo za delta različico, so pred dnevi pojasnili na Nacionalnem inštitutu z javno zdravje.

V vzorcih, ki so jih analizirali v zadnjem testnem obdobju, sta Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano (NLZOH) ter Inštitut za mikrobiologijo in imunologijo (IMI) na novo potrdila tudi 88 primerov sicer še vedno prevladujoče različice alfa (angleška). Potrdili pa so tudi en primer različice gama (brazilska). Različic beta (južnoafriška), eta (nigerijska), jota in kapa v obdobju 27. junija do 4. julija niso potrdili.

Skupaj so do tako doslej potrdili 10.727 primerov različice alfa, 48 primerov različice eta, 29 primerov različice beta ter osem primerov različice gama.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije