Search
Close this search box.

Dogajanje na Koroškem: izlet iz Leš do Šentanela in dogodek Od ideje do keša

Jutri bo v okviru festivala "Koroška, kdo si?" organiziran izlet in ogled nekaterih Koroških znamenitosti, zvečer pa bo v domačem Kompleksu vsem znan dogodek Od ideje do keša.

V soboto, 6. aprila se bo festival “Koroška, kdo si?” prvič preselil na drugo izmed sedmih lokacij, lokacijo izven Raven. Ob 10:00 se bo odvijala Študijska tura po Koroški: Pravljica dveh vasi, na kateri bo izveden pohod iz Leš do Šentanela, zvečer, ob 19:00 pa se dogajanje preseli nazaj na stalno lokacijo, v vsem dobro poznan Kompleks, kjer bo potekal dogodek, ki se izvede večkrat letno, Od ideje do keša. Tokrat bodo povabili izključno Koroške podjetnike, ki bodo debatirali s podžupanom občine Prevalje, Boštjanom Gorenškom.

V soboto se dogajanje začasno seli na Prevalje, natančneje v Šentanel, kjer se bo v dopoldanskem času odvijala Študijska tura po Koroški: Pravljica dveh vasi, s katero so povezali Pravljično vas Leše in turistično vas Šentanel. Boštjan Gorenšek, podžupan Prevalj je povedal: “Na eni strani imamo našo Pravljično vas Leše, kjer imamo ta festival letos že osmo leto, v kateri imamo nek doživljajski in kulturno-zgodovinski turizem, nimamo pa na Lešah nobenega kmečkega turizma. Na drugi strani, če pogledamo cerkev, vidimo Šentanel, ki ima vse drugo kot pa doživljajski turizem, predvsem kulinariko. Vse smo povezali v izlet, ki traja približno tri-četrt dneva. Izlet se začne na Lešah, kjer si pogledamo od rudnika do pravljične vasi, leški cerkvi, potem gremo po poti na Šentanel, kjer si pogledamo njihove znamenitosti, predvsem pa kulinariko. Mediji in turistične agencije so to zelo dobro sprejele, do zdaj imamo prijavljenih 28 ljudi, 11 turističnih agencij iz cele Slovenije ter tudi nekaj medijev.” Soorganizatorja dogodka sta Katera Turizem in Pravljična vas Leše.

Zvečer se prvi festivalski vikend zaključi z vsem dobro poznanim dogodkom Od ideje do keša, ki je bil že večkrat organiziran in vedno dobro sprejet v Kompleksu. V Kompleks so povabili izključno Koroške podjetnike, ki bodo o debati z Boštjanom Gorenškom razpravljali o podjetništvu samem, priložnostih in pomanjkljajih Koroške. Gostje večera bodo direktorica Fakultete za tehnologijo polimerov Maja Mešl, kreativni direktor in partner Tomaž Apohal, samostojni podjetnik Aleš Kramolc iz podjetja Yootree, generalni sekretar Slovenske gospodarske zveze v Celovcu Andrej Hren ter Gregor Žvikart iz podjetja Akumen, d. o. o.

Dogodki

Jutri bo v okviru festivala "Koroška, kdo si?" organiziran izlet in ogled nekaterih Koroških znamenitosti, zvečer pa bo v domačem Kompleksu vsem znan dogodek Od ideje do keša.