Dobrodelni Miklavžev tek se uspešno zaključuje. Jutri donacija v roke ravenskih osnovnih šol

Mladinski svet Ravne na Koroškem je kljub vsesplošnim omejitvam združevanja in v skladu s predpisi, izpeljal Miklavžev tek po CIK-CAKU, tokrat na poseben in simboličen način. Slogan letošnjega teka je "S tekom pomagamo otrokom", v dobrodelne namene pa bodo šolarjem podarili 1.000 evrov.
fb-cover-hvala-final

Mladinski svet Ravne na Koroškem bo jutri ob 10. 15 uri, pred mestno hišo na Ravnah, namenu predal donacijo v obliki računalniške opreme za izvajanje pouka na daljavo. To bosta v vrednosti tisoč evrov prejeli ravenski osnovni šoli Koroški jeklarji in Prežihovega Voranca, je sporočil predsednik Mladinskega sveta Ravne na Koroškem Aljaž Verhovnik.

Naj spomnimo, da je Mladinski svet Ravne na Koroškem 6. Miklavžev tek po CIK-CAKU pripravil zgolj na simboličen način, osrednji cilj je bil individualno spodbujanje občanov k gibanju ter dobrodelnosti. Od leta 2015 je Miklavžev tek potekal kot tekmovalna prireditev, na kateri so se zbrali tekaški navdušenci iz vse Slovenije in tudi iz tujine. Letos prireditve na tak način žal ni bilo mogoče organizirati, zato se je mladinski svet odločil sredstva, namenjena organizaciji športne prireditve, darovati v dobrodelne namene.

Zaradi ukrepov za preprečevanje okužb je letošnji Miklavžev tek potekal kot dobrodelna pobuda, ki se je pričela v soboto 5. decembra, akcija pa se zaključuje danes. “Veseli smo, da ste se z več kot sto selfiji odzvali dobrodelni pobudi in se tako simbolično vključili v Miklavžev tek,” je dodal predsednik Mladinskega sveta Ravne in dodal, da lahko “selfije” pošljete še danes na naslov ms.ravne@gmail.com.

“Pri izvedbi akcije se zahvaljujemo vsem, ki ste dobrodelno pobudo S TEKOM POMAGAMO OTROKOM podprli ter podjetju Infosys iz Raven na Koroškem, ki je zagotovilo nakup tehnične opreme za učenke in učence,” je še povedal Verhovnik.

VIR: Mladinski svet Ravne na Koroškem (Aljaž Verhovnik)

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije