Search
Close this search box.

Dobrodelnega Deželaka junaka so danes sprejeli na Koroškem

Miha Deželak, junak, ki vsako leto zbira sredstva za pomoči potrebne otroke, se je danes, 2. junija 2023 mudil na Koroškem.

Že deveto leto zapored se Miha Deželak, oziroma Deželak Junak, odpravlja na svojo dobrodelno turnejo po Sloveniji, zbiral pa bo sredstva za otroke v stiski, ki si počitnic drugače ne morejo privoščiti.

Svojo pot je Deželak junak začel 31. maja 2023 v Kranju, se vmes ustavil v Bistrici pri Tržiču, Begunjah na Gorenjskem, Radovljivi, Lescah, Škofji Loki, Zbiljah, Vodicah, Komendi in Kamniku. Drugi dan svoje poti je obdelal Šmarje pri Jelšah, Šentjur, Celje, Tremerje, Laško, Velenje, Šoštanj, Mozirje, Letuš, Male Braslovče in Žalec.

In tako je tretji dan svoje dobrodelne poti pristal v Slovenj Gradcu, kjer se je ob 7. uri zjutraj odpravil na pot.

Več o postanku v Slovenj Gradcu si lahko ogledate v videu:

Iz Slovenj Gradca se je Deželak junak napotil v smeri Dravograda, kjer ga je prav tako sprejela navdušena množica.

Za dobrodelni namen pa so seveda donirali tudi dobrosrčni Korošci, med njimi tudi Kope, Robeta in družina Fratar.

Danes se bo Deželak na svoji poti ustavil še v Vuzenici in Radljah ob Dravi.

Svojo pot bo potem nadaljeval skozi Ruše, Maribor, Rače, Slovensko Bistrico, Tepanje, Slovenske Konjice, Polčane in Majšperk, v katerem bo zaključil tretji dan svoje poti.

A časa za počitek ne bo, saj se že jutri navsezgodaj odpravlja naprej in tako bo vse do 9. Junija, ko bo svojo pot dobrodelnosti zaključil na Debelem rtiču.

Spremljajte ga tudi vi, prav tako pa lahko pomagate v dobrodelnosti. S sporočilom  POMAGAM1 ali POMAGAM5 na številko 1919 lahko tudi vi namenite kakšen dobrodelni evro za otroke, da jim skupaj narišemo nasmeh na obrazu.

Dogodki

Miha Deželak, junak, ki vsako leto zbira sredstva za pomoči potrebne otroke, se je danes, 2. junija 2023 mudil na Koroškem.