Search
Close this search box.

Dobrodelna poteza bivšega predsednika Pahorja požela val navdušenja Slovencev

Nekdanji predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je navdušil s svojo objavo na Instagramu. Prodaja svojo Katro, izkupiček pa bo podaril otrokom z rakom.

Še ena izmed izjemno simpatičnih potez nekdanjega predsednika države. Ta se je odločil prodati svojo Katro – Renault 4 GTL, l. 1991. Kupnino pa bo podaril otrokom, ki se borijo z rakom. Dodal je še, da bo svoje sledilce o vseh podrobnostih obveščal v naslednjih dneh.

Gesta je navdušila številne njegove sledilce ter ogrela srca mnogih Slovencev in Slovenk. Pod objavo se je seveda zgrnil val lepih komentarjev. Med drugim se je oglasil tudi prvi lastnik Katre, ki ima interes, da jo odkupi nazaj, lepemu dobrodelnemu namenu se pridružuje tudi družina Malgaj in kolektiv njihove avtohiše ter mnogi drugi.

Iz preteklosti seveda že vemo, da je stara “katrca” imela posebno mesto v srcu nekdanjega predsednika, saj se je kakšen krog rad z njo zapeljal tudi v času predsedovanja in to tudi delil z javnostjo. Kot mnoge druge poteze, ki morda vedno niso bile najbolj tipične za predsednika države. Zato so ga večkrat poimenovali tudi Instagram predsednik. A Pahorju je več kot pristajalo tudi to.

Ne dolgo nazaj je naznanil tudi, da njegova Katra tudi uradno postaja starodobnik. Dodal je: “Postopek sploh ni tako enostaven, kar je tudi prav, starodobniki si to zaslužijo. Danes si jo je ogledal tehnični komisar, ki je bil zelo zadovoljen, no, celo navdušen. Zdaj Katro čaka še homologacija, mene pa izkaznica.”

Nad dobrodelno potezo pa smo seveda navdušeni tudi mi. Ta je lahko zgled mnogim bivšim in aktualnim politikom. Verjamemo, da bo Katra pustila izjemen pečat. Absolutno pa izražamo vso spoštovanje in poklon bivšemu predsedniku, saj je to gesta z neprecenljivo vrednostjo, ki bo prav tako pustila izjemno sled v srcih mnogih, predvsem pa tistih otrok in njihovih staršev, ki se borijo s to zahrbtno boleznijo. Srečno vsem otrokom z diagnozo rak in srečno na vseh poteh v prihodnje gospod nekdanji predsednik!

Vir: Instagram Borut Pahor