Search
Close this search box.

Dobrodelna “katra Fratar” zbrala že več kot 40 tisoč eurov za slovenjgraško bolnišnico, Junake 3. nadstropja in Zlato pentljico

Družina Fratar, skupaj z dravograjskim Rdečim križem nadaljuje dobrodelno pot Pahorjeve katrce. Le v osmih dneh zbrala več kot 40 tisoč evrov.

Družina Fratar je skupaj z Rdečim križem Dravograd od 1. do 8. marca zbrala že 40.895,59 evra dobrodelnih sredstev.

Dobrodelna sredstva bodo namenjena Bolnišnici Slovenj Gradec, Junakom 3. nadstropja in Inštitutu Zlata pentljica.

Janez Lavre je za Koroške novice povedal: “Naša bolnišnica je bila prav tako kot je »Katra«, lastnica starodobnice – to je ene od najbolj starih gama kamer v državi. Naše prošnje na ministrstvo po financiranju nove niso bile sprejete, zato nam ni preostalo drugega, kot da sami ugriznemo v to kislo jabolko – in investiramo v novo.”

Želijo, da so njihovi pacienti deležni visoko kakovostne in strokovne obravnave. Največji pomen nove gamakamere je, da bodo pacienti z rakavimi obolenji ali sumom na rakavo bolezen deležni preiskave v Bolnišnici Slovenj Gradec in jim ne bo treba v Ljubljano, Maribor ali Celje.

Na njej se bodo izvajale natančnejše preiskave srca, prav tako bodo najboljših preiskav deležni ortopedski bolniki, pljučni bolniki in bolniki pri katerih odkrivamo vnetja v telesu. Spekter preiskav s Spect – CT je v sodobni diagnostiki izjemno širok.

“Kamero imamo, tehnični pregled je bil izveden, sedaj čakamo na uporabno dovoljenje, obenem pa poteka izobraževanje osebja,” je še dejal Lavre.

“Hudo prav nam bo prišlo, da bomo katerega od obrokov lahko poravnali z denarjem, ki se bo natekel za prodajo katrce. Res smo veseli akcije družine Fratar in se jim za njihovo srčno gesto najlepše zahvaljujemo,” se je zahvalil Lavre.

Naj pri tem omenimo, da bo Katra Fratar jutri pred dvorano Špic D, kjer so vsi “mučeniki” od 15. do 18. ure vabljeni na gratis 0,3 dcl hmeljevega napitka.

Katro si boste lahko tudi ogledali, po želji pa donirali v dobrodelne namene.

Vabljeni na prijetno druženje.

Dogodki

Družina Fratar, skupaj z dravograjskim Rdečim križem nadaljuje dobrodelno pot Pahorjeve katrce. Le v osmih dneh zbrala več kot 40 tisoč evrov.