Search
Close this search box.

Direktorica CUDV po iskalni akciji 10-letnika: Včerajšnji dogodek močno obžalujemo. Vendar lahko rečem, da z vso odgovornostjo pazimo na naše otroke, učence, uporabnike

Kot smo poročali včeraj, so na območju Črne na Koroškem iskali pogrešanega otroka, sicer udeleženca šole v naravi. Dane pa je znanih nekaj več podrobnosti neljubega dogodka, ki se je končal s srečnim koncem. V iskalni akciji so sodelovali reševalci GRS Koroške, gasilci PGD Črna ter policija.

Včeraj po 16. uri se je na območju naselja Topla izgubil 10-letni otrok s posebnimi potrebami, sicer uporabnik CUDV Črna na Koroškem. Klicu na pomoč se je nemudoma odzvalo 17 gasilcev s štirimi vozili, 15 gorskih reševalcev in trije policisti. Otroka so našli močno podhlajenega, zanj so takoj poskrbeli reševalci in ga prepeljali v SB Slovenj Gradec, poroča Svet na Kanalu A.

10-letnik je skupaj z vrstniki zimoval v domu v Topli, kamor so prispeli v ponedeljek dopoldne. Po navedbah Sveta na Kanalu A pa je deček med popoldanskim počitkom odšel iz hiše. Kot je za Svet na Kanalu A povedala direktorica CUDV Črna na Koroškem Dalja Pečovnik, so ga zaposleni takoj odšli iskat in takoj so sprožili akcijo gorske reševalne službe, gasilcev, policije, takoj pa so obvestili tudi njo. Pečovnikova je še dodala, da dogodek močno obžalujejo

“Vendar lahko rečem, da z vso odgovornostjo pazimo na naše otroke, učence, uporabnike. Zraven so bili tudi zaposleni z dolgoletnimi izkušnjami, ki te uporabnike zelo dobro poznajo in ta dogodek, ko se je pripetil, so takoj sprožili akcijo, kar k sreči dokazuje dejstvo, da se je akcija uspešno končala,” je za Svet na Kanalu A navedla direktorica CUDV Črna na Koroškem, ki je še dodala, da deček naj ne bi imel posledic zaradi mraza.

Ker je do dogodka prišlo pozno popoldne, ko so se temperature začele spuščati že krepko pod ničlo, je reševalcem, gasilcem in ostalim udeležencem v iskalni akciji težave povzročal sneg, zato so si pomagali tudi z motornimi sanmi. In v pol ure so dečka našli. Našli smo ga nekje 800 metrov stran na travniku. Iskalne ekipe smo razvrstili v nek ožji krog okrog hiše, ker smo predvidevali, glede na starost otroka, da ni mogel blaznih razdalj premagati. Zato smo iskali bolj kot ne okrog hiše, okrog po robovih travnikov smo iskali stopinje,” je iskanje za Svet na Kanalu A opisal vodja intervencije PGD Črna na Koroškem Matej Kramberger.

Kramberger je še dodal, da je bilo iskanje v takšnih razmerah, kot so bile včeraj, izredno težko. “Bilo je zoprno, ker je bil močan veter, ki je močno dvigoval sneg in nam sproti zakrival sledi. Imeli smo kar veliko srečo, saj je šlo za pozne popoldanske ure in mogoče pol ure po tem, ko smo ga našli, je bila tista že kar trda tema,” je še dejal Kramberger. 

Po naših podatkih je dečka sicer prvi našel domačin, za kar so se mu številni na družbenem omrežju Facebook tudi iskreno zahvalili, iskalno akcijo pa označili kot akcijo s srečnim koncem.

Kot smo poročali včeraj, so na območju Črne na Koroškem iskali pogrešanega otroka, sicer udeleženca šole v naravi. Dane pa je znanih nekaj več podrobnosti neljubega dogodka, ki se je končal s srečnim koncem. V iskalni akciji so sodelovali reševalci GRS Koroške, gasilci PGD Črna ter policija.