Search
Close this search box.

Direkcija RS za vode obiskala Koroško. Prevaljski župan je pristojne seznanil s plazljivostjo na območju občine, obiskali pa so tudi Mislinjo in Ravne

Vodstvo Direkcije RS za vode se je konec julija mudilo na ogledu gradbišč v občinah Ravne na Koroškem, Prevalje in Mislinja.

FOTO: Direkcija RS za vode

Ogleda, ki je potekal 25. 7. 2019, se je udeležil tudi prevaljski župan dr. Matic Tasič, ki je izrazil zadovoljstvo ob dobrem sodelovanju z Direkcijo, ob tem pa omenil naraščajočo težavo, s katero se spopadajo v občini.

Gre za plazljivost, ki je ob mokrem vremenu postala vse očitnejša, zato bo morala občina začeti dialog tudi z Ministrstvom za okolje in prostor. Ob tej priložnosti sta se župan in direktor Direkcije RS za vode Tomaž Prohinar dogovorila za novo snidenje v avgustu, ko bo namenu predan objekt ureditve Meže na območju Prevalj.

Preberite tudi: Na cesti Prevalje – Leše je potrebna interventna sanacija plazovitega terena

Delegacija si je ogledala tudi Mislinjo, kjer direkcija izvaja interventna dela po močnem deževju v začetku meseca. Po ogledu sanacije struge, ki je tam zaradi nanosa materiala ubrala novo pot, se je delegacija ustavila tudi na občini, kjer jih je v odsotnosti župana sprejel direktor občinske uprave mag. Bogdan Slemenik.

Preberite tudi: Hudo neurje v Mislinji povzročilo za milijon evrov škode. Na Prevaljah škoda na infrastrukturi še ni ocenjena (FOTO)

Slemenik je pozdravil obisk in ogled del na terenu, saj je prav soočenje z močjo narave ključ do razumevanja nastalega problema, so zapisali na spletni strani Direkcije RS za vode.

Dogodki