Direkcija RS za vode obiskala Koroško. Prevaljski župan je pristojne seznanil s plazljivostjo na območju občine, obiskali pa so tudi Mislinjo in Ravne

Prevalje
FOTO: Direkcija RS za vode

Vodstvo Direkcije RS za vode se je konec julija mudilo na ogledu gradbišč v občinah Ravne na Koroškem, Prevalje in Mislinja.

FOTO: Direkcija RS za vode

Ogleda, ki je potekal 25. 7. 2019, se je udeležil tudi prevaljski župan dr. Matic Tasič, ki je izrazil zadovoljstvo ob dobrem sodelovanju z Direkcijo, ob tem pa omenil naraščajočo težavo, s katero se spopadajo v občini.

Gre za plazljivost, ki je ob mokrem vremenu postala vse očitnejša, zato bo morala občina začeti dialog tudi z Ministrstvom za okolje in prostor. Ob tej priložnosti sta se župan in direktor Direkcije RS za vode Tomaž Prohinar dogovorila za novo snidenje v avgustu, ko bo namenu predan objekt ureditve Meže na območju Prevalj.

Preberite tudi: Na cesti Prevalje – Leše je potrebna interventna sanacija plazovitega terena

Delegacija si je ogledala tudi Mislinjo, kjer direkcija izvaja interventna dela po močnem deževju v začetku meseca. Po ogledu sanacije struge, ki je tam zaradi nanosa materiala ubrala novo pot, se je delegacija ustavila tudi na občini, kjer jih je v odsotnosti župana sprejel direktor občinske uprave mag. Bogdan Slemenik.

Preberite tudi: Hudo neurje v Mislinji povzročilo za milijon evrov škode. Na Prevaljah škoda na infrastrukturi še ni ocenjena (FOTO)

Slemenik je pozdravil obisk in ogled del na terenu, saj je prav soočenje z močjo narave ključ do razumevanja nastalega problema, so zapisali na spletni strani Direkcije RS za vode.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.