Search
Close this search box.

Dinos začenja akcijo dobrodelnega zbiranja zamaškov

Podjetje Dinos, ki je bilo ustanovljeno pred več kot 70 leti kot prvo podjetje z namenom zbiranja odpadkov za nadaljnjo uporabo, bo z oktobrom začelo zbirati plastične pokrovčke.

Z roko v roki na pot humanitarnosti: “Dinos je modra odločitev za čisto prihodnost in nasmeh na obrazih.”

“V podjetju Dinos se zavedamo pomena ohranjanja okolja ter odgovornosti do družbe, zato smo kot novi podpornik dobrodelnih akcij pričeli s prevzemom in odkupom plastičnih pokrovčkov. Za to potezo smo se odločili, ker želimo s tovrstnimi akcijami spodbuditi skrb za sočloveka pri večjem številu ljudi ter izpolnjevati našo vizijo – pomagati ljudem in naravi,” so zapisali v sporočilu za javnost.

Pokrovčke bodo prevzemali v 18 Dinosovih zbirnih centrih po vsej Sloveniji, v sodelovanju z vzgojno-varstvenimi organizacijami, izobraževalnimi zavodi, društvi in nevladnimi organizacijami, ki jim boste lahko pokrovčke namenili. Na Dinosu še dodajajo, da bo imela akcija dvojni učinek – z njo bodo nudili pomoč ljudem in okrepili skrb za naravo. Odpadna embalaža, kot je pokrovček, bo tako končala na pravem mestu, kjer lahko z recikliranjem dobi novo življenje, hkrati pa bodo z akcijo vsaj malo pripomogli k reševanju težav posameznikov.

Prevzemali bodo izključno PE pokrovčke, ki izvirajo iz »prehrambenega sektorja«: plastenke in steklenice pijač, embalaže mleka, embalaže jogurtov, itd. Pokrovčki detergentov in kozmetike ne sodijo zraven. Minimalna količina za posamezni prevzem znaša 5 kg. Vse ostale informacije pa vam bodo z veseljem podali, ko jih boste kontaktirali. Veseli bodo vašega klica. Zbirne centre in kontaktne podatke najdete TUKAJ.

Preberite tudi: Starši obupani: Koroško podjetje zamaškov za dobrodelne namene ne bo več zbiralo

Vir: https://www.dinos.si

Dogodki